23:19, čet, 12. Sep

GROZLJIVO: Zažgal je mater in odšel spat





O strašnem primeru družinskega nasilja v Splitu, ko je 39-letni moški ubil svojo 61-letno mater, smo poročali v začetku oktobra. To naj bi storil, ker mu je vzela cigareto. Tožilstvo je zdaj vložilo obtožnico zoper 39-letnega moškega zaradi težkega uboja.

Županijsko državno odvetništvo iz Splita je podalo obtožnico zoper B. S. in ob tem predlagalo obvezno zdravljenje. Menijo, da je bil med dejanjem neprišteven, po njihovem bi moral oditi v bolnišnico za osebe z duševnimi motnjami, so zapisali na portalu Regional Obala.

Obtoženi B. S. je v drugi polovici noči 3. oktobra po prepiru z materjo šel za njo in jo zažgal z vžigalnikom, medtem ko je zagorela, pa ji ni pomagal, čeprav bi i ob takojšnji pomoči lahko rešil življenje. Naj bi bil v psihotičnem stanju, tako da ni mogel razumeti značilnosti svojega dejanja, so zapisali v Slobodni Dalmaciji.

Sin in mati naj bi pred tem gledala televizijo in se sprla, ker mu je ona vzela zadnjo cigareto. To ga je razjezilo do te mere, da je odšel za njo v kopalnico, kjer ji je vžgal lase in oblačila, Slobodna Dalmacija je zapisala, da jo je najverjetneje tudi udaril. Omedlela je. Nato pa naj bi odprl pipo v kadi in rekel: “Zdaj pa se sama pogasi.” V kadi je nato umrla zaradi utopitve, je pokazala obdukcija, so že zapisali v Slobodni Dalmaciji.

Njen sin pa je medtem, ko je mati umirala, vzel uspavalno tableto in odšel spat, Zjutraj je šel najprej na kavo v bližnji lokal, ko pa se je vrnil domov in zagledal mrtvo mamo, je poklical reševalce. Telo ženske naj bi bilo hudo poškodovano, kar 80 odstotkov njenega telesa naj bi bilo zoglenelo.

Storilec je v priporu, tožilstvo je predlagalo, naj pripor tudi podaljšajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.