17:15, ned, 7. Jul

Grožnje na slovenski osnovni šoli, policija v akciji





Zadnje dni Balkan pretresajo tragedije, ki jih do zdaj v tej regiji nismo bili vajeni. V Srbiji sta se zgodila morilska pohoda, v katerih je umrlo več ljudi.

Ljudje so zaradi dogajanja na trnih, včeraj zvečer pa se je še razvedelo, da so na Osnovni šoli Trbovlje prejeli grozilno pismo.

Na osnovni šoli v Trbovljah so v četrtek zvečer prejeli elektronsko sporočilo z grozilno vsebino, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana. V sodelovanju z lokalnimi oblastmi in policijo so na šoli okrepili varnostne ukrepe in sprejeli dodatne preventivne ukrepe, so za N1 Slovenija povedali na šoli.

“Vsebine, zaradi preiskave, žal ne morem komentirati,” je za Slovenske novice odgovorila ravnateljica. Je pa razkrila, da je na služben naslov včeraj ob 18. uri prejela sporočilo z varnostno grožnjo: “Zaradi dogodkov, ki se dogajajo v Srbiji smo še bolj pozorni in občutljivi na kakršna koli sporočila, ki bi lahko vzbudila skrb. Ker se zavedamo resnosti situacije, smo takoj sprejeli vse potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti naših učencev, učiteljev in ostalega osebja.”

Policisti v sodelovanju s polo izvedli prve nujne ukrepe

Kot so na šoli povedali za N1 Slovenija, se v povezavi s tem že izvajajo vsi ustrezni ukrepi. “Obveščeni so bili policija, starši, občina in pristojno ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter ministrstvo za notranje zadeve,” so dodali.

Prejem sporočila z grozilno vsebino so potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana. Kot so povedali, so se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bodo izvajali, dokler bo to potrebno.

Policisti so tudi zavarovali dokaze in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, še navajajo Slovenske novice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.