00:22, pet, 26. Jul

GROZNO: Zažgal je svojo mamo, ker naj bi mu vzela cigareto





39-letnik je osumljen, da je zažgal svojo 60-letno mamo, ker mu je vzela zadnjo cigareto. Njeno zažgano telo so namreč splitski policisti našli v stanovanju, kjer so živeli trije člani zelo disfunkcionalne družine. Poleg osumljenega in žrtve še en žrtvin sin, leto dni starejši od brata, poroča Slobodna Dalmacija.

Pokojnica in njena sinova naj bi imeli veliko težav zaradi bolezni in alkoholizma. Sinova naj bi bila alkoholika, mama pa naj bi imela psihične težave. Osumljeni je imel zaradi alkoholizma prav tako psihične težave, v soseski so ga večkrat videli, kako prosjači. Mlajši sin je bil že obravnavan zaradi nasilja v družini, leta 2018 so ga aretirali, ker je starejšemu sinu grozil in ga udaril s palico. Že pred tem pa so obravnavali na sodišču tudi starejšega brata, ker je povzročil hujše telesne poškodbe mlajšemu. Dobil je leto dni zapora s preskusno dobo treh let in obvezno zdravljenje odvisnosti. Lani je bil v priporu, ker je z nožem grozil nekdanji partnerki, so povzeli na portalu Regional Obala Slobodno Dalmacijo.

Zdaj mu grozi zaporna kazen do 40 let ali pa neprostovoljna namestitev v psihiatrični ustanovi, saj bodo zaradi odvisnosti od alkohola in psihičnih težav ugotavljali, ali je bil v času dejanja nesposoben, napovedali so tudi, da bo obravnavan po Zakonu o zaščiti oseb z duševnimi motnjami, so še zapisali v Slobodni Dalmaciji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.