08:07, čet, 25. Apr

Hilarij prekolesaril že 193 občin





Slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij, ki je letos praznoval svoj 60. rojstni dan, nadaljuje svoj podvig, v okviru katerega bo prekolesaril vse slovenske občine. V enajstih dneh je obiskal že 193 občin in prevozil okrog 2.500 kilometrov. S kolesarjenjem je pričel v torek, 23. julija 2013, v Cerknem, in sicer na točki, kjer se mu je lansko leto med kolesarjenjem pripetila nesreča. Takrat je moral projekt prekiniti, obiskal pa je četrtino vseh slovenskih občin.
DSC_0213
Danes, 2. avgusta 2013, je Hilarij začel z obiskom občin dravske doline. Prva postojanka je bila Občina Selnica ob Dravi kjer ga je sprejel podžupan Zdravko Dolinšek. Naslednja postojanka pa je bila Občina Ruše kjer ga je sprejel tamkajšni župan Uroš Štanc. Hilarij je nato pot nadaljeval do Občine Lovrenc na Pohorju ter kasneje Ribnice na Pohorju in tako mu ostaja še 18 občin.

DSC_0196

 

Hilarij ob obiskih občin županom oziroma predstavnikom občin simbolno preda zeleno sporočilo iz Srca Slovenije, s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. Župani ob sprejemu zelenega ambasadorja na skupen zemljevid Slovenije pritrdijo tudi vsak svoj lipov list. Na svoji poti po Sloveniji Hilarij promovira tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine in bolj zahtevne cestne in gorske kolesarje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.
DSC_0292
Kolesarski podvig »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« bo zaključil v soboto, 3. avgusta 2013, v Zagorju ob Savi, od koder je Hilarij doma. Ob 16.15 ga bo na prizorišču na ploščadi pred zagorsko tržnico sprejel župan Matjaž Švagan v okviru prireditve ob praznovanju občinskega praznika. Pozdravila ga bo tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, ki srčno podpira Hilarijeve projekte zaradi njegovega prizadevanja k dvigu kvalitete življenja.

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.