12:19, pon, 29. Jul

Hitro testiranje je davkoplačevalce stalo več kot 100 milijonov evrov, toliko so dobili zasebniki in javni zavodi





Hitro testiranje je davkoplačevalce stalo več kot 100 milijonov evrov, poročajo podatki Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Kot poroča 24ur.com je med zaslužkarji daleč največ zasebnikov, ti z milijonskimi zaslužki prednačijo pred javnimi zavodi. Po poročanju 24ur.com je rekorder Gro-med. To je za hitro testiranje zaračunalo skoraj enejast milijonov in je imelo 50-krat več prihodkov kot v povprečnem poslovnem letu pred epidemijo. V nadaljevanju zapišejo, da je zasebna ambulanta v lastni dokaj nepoznanega otorinolaringologa Mateja Svetca. Testiranje so izvajali tudi s podizvajalci na 17 različnih lokacijah po Sloveniji.

Zdravstveni dom Zdravje kirurga Marka Bitenca je dobil dva milijona evrov manj prejemkov. Njegove mobilne ekipe, so po poročanju 24ur.com zagotavljale testiranje v vseh slovenskih regijah. Za testiranje je skrbelo 150 do 200 ljudi. Miha Plank, njihov predstavnik, je povedal, da je bila njihova prednost predvsem to, da so bili zelo prilagodljivi.

Na petem mestu je Zdravstveni dom Maribor, ki je prejel 3,7 milijona evrov. 24ur.com še poroča, da je več kot milijon evrov za hitra testiranja prejelo devet zasebnikov in devet javnih zavodov.

Od 4. marca 2020 do včeraj je bilo sicer po podatkih NIJZ opravljenih 15 milijonov 249 tisoč hitrih testov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.