14:11, pet, 29. Mar

Hofer v dobrodelni akciji zbral več kot 13.000 očal





V jubilejni deseti akciji zbiranja rabljenih očal, ki jo je izvedlo podjetje Hofer, so zbrali kar 13.240 očal. Letošnjo akcijo, ki je med 16. aprilom in 14. majem potekala v vseh 89 trgovinah Hofer v Sloveniji, so obeležili tudi z donacijama sredstev, ki sta ju prejeli Center IRIS in center za slepe športnike Vidim cilj, so sporočili iz podjetja.

Kot so navedli v sporočilu za javnost, bo Center IRIS pridobljena donacijska sredstva porabil za ureditev igralnice in učilnice na prostem na vrtu centra, center za slepe športnike Vidim cilj pa za nakup pripomočkov, ki jih potrebujejo za izvajanje različnih športnih aktivnosti.

Akcijo zbiranja korekcijskih očal za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav podjetje Hofer vsako leto organizira v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon. V desetih letih so jih skupaj zbrali že več kot 109.000. Kot je dejal predsednik Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon Tadej Černivec, so z letošnjim rezultatom zelo zadovoljni. “13.240 očal pomeni prav toliko nasmejanih obrazov slabovidnih, ki si zaradi prevelikih stroškov okulistične oskrbe ne morejo privoščiti,” je dejal.

Zbrana očala so tudi letos odposlali v zbirni center LC Medico v Le Havru v Franciji, kjer jih bodo še dodatno pregledali, očistili in označili z optičnimi parametri in nato poslali slabovidnim otrokom in odraslim v gospodarsko manj razvitih državah sveta.

V okviru letošnje akcije je slovenska zasebna okulistična ambulanta poleg rabljenih očal donirala še napravo za grobo določitev dioptrije bolnika, v zbirnih škatlah pa je pristalo tudi veliko etuijev za očala, ki se sicer v okviru akcije ne zbirajo. Pri Hoferju so jih predali v nadaljnjo uporabo oziroma predelavo Komunalnemu podjetju Vrhnika, so navedli.

V podjetju Hofer poudarjajo, da z akcijo zbiranja rabljenih očal želijo spodbuditi ponovno uporaba dobrin kot del trajnostnega življenjskega sloga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.