08:36, čet, 25. Apr

Hojs: Današnja dejanja protestnikov so “eklatantna kršitev javnega reda in miru”





Protestniki so se danes znova zbrali v Ljubljani, o čemer smo že poročali. Protest je komentiral notranji minister Aleš Hojs.

Sprva je bilo precej mirno, policija pa je bila v pripravljenosti. Pripeljali so tudi vodni top, ob tem so protestniki celo ploskali, kasneje pa so mnogi posedli pred top. Napetost se je stopnjevala.

Protestniki so zasedli križišče

Protestniki so namreč imeli transparente, skandirali so in žvižgali ter izražali nezadovoljstvo zaradi ukrepov in pogoja PCT. Odpravili so se tudi po mestu, s Trga republike so odšli na Šubičevo in Slovensko do Prešernovega trga, nato pa na Dalmatinovo in Slovensko. Tam jih je pričakala policija, ki jim je preprečila nadaljevanje poti. Protestniki so odšli nazaj. Nato so zasedli križišče med Celovško in Bleiweisovo. Po več kot eni uri je policija protestnike potisnila s križišča, ti pa so nato blokirali križišče med Bleiweisovo, Aškerčevo in Tržaško cesto. Policija jih je nato ponovno usmerila proti središču mesta in nazaj proti Trgu republike., poroča STA. Promet v središču mesta je bil pred pol ure še vedno močno oviran, med protestniki in policijo pa je prišlo tudi do nekaj napetosti. Po poročanju POP TV je policija pridržala že več protestnikov, pri nekaterih so našli granitne kocke.

Hojs: policija bo po potrebi enega po enega odstranila s teh javnih površin

Dogajanje je na seji odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo komentiral tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je dejal, da so današnja dejanja protestnikov “eklatantna kršitev javnega reda in miru”, ob tem pa dodal, da bo policija po potrebi “enega po enega odstranila s teh javnih površin”.

Vodni top je v bližini

V bližini protestnikov je danes ves čas tudi vodni top, ki pa ga policija zaenkrat še ni uporabila. Nad Ljubljano kroži helikopter, policija je tudi s konjenico.

Stevanović je med protestniki

Med protestniki je tudi Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca. Ta je pred protestom sporočila, da bodo na protestu.

Policija pozivala k mirnemu izražanju mnenj

K mirnemu in strpnemu izražanju mnenj je že pred protestom pozvala tudi policija. Policijska uprava Ljubljana je sporočila, da bodo ves čas spremljali dogajanje in ukrepe prilagajali razmeram.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.