00:43, ned, 28. Jul

Hojs in Bobnarjeva gresta pred preiskovalno komisijo DZ





Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, v prihodnjem tednu pričakuje notranjega ministra Aleša Hojsa in nekdanjo generalno direktorico policije Tatjano Bobnar.

Hojs napovedal sodelovanje

Parlamentarna komisija na zahtevo opozicije preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije. Tako bo v prihodnjem tednu zaslišala notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je sicer ob ustanovitvi komisije že napovedal, da bo v postopkih, ki jih bo izvajala, sodeloval z največjo mero odgovornosti ter z vsemi podatki in dokumenti. Politizacija policije je bil sicer tudi eden izmed glavnih očitkov opozicije ob interpelaciji Hojsa, ki jo je decembra uspešno prestal.

Bobnarjeva meni, da se nad njo izvaja diskreditacijo in šikaniranje

Komisija bo nato v petek nadaljevala še zaslišanje nekdanje generalne direktorice policije Tatjane Bobnar, ki jo je na čelo policije kot prvo žensko imenovala vlada Marjana Šarca decembra 2018, vlada Janeza Janše pa jo je zamenjala na svoji ustanovni seji marca 2020. Bobnarjeva je sicer že v prvem delu zaslišanju decembra ocenila, da se v zadnjem letu in pol nad njo izvaja diskreditacijo in šikaniranje.

DZ je sicer minuli teden obravnaval vmesno poročilo omenjene komisije in zavrnil predlagane sklepe. Vmesno poročilo je komisija sprejela 10. januarja, njen predsednik Rudi Medved (LMŠ) pa je takrat dejal, da so zaslišanja 20 prič in pregled dokumentov potrdili, da v slovenski policiji stvari tečejo po diktatu politike.
vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.