03:00, sob, 20. Apr

Hojs: Politika mora zagotavljati sredstva za delovanje vojske in policije, v delo pa se ne sme vpletati





Na ministrstvu za notranje zadeve so danes gostili častnike Slovenske vojske, slušatelje Generalštabnega šolanja in Višjega štabnega tečaja. Nagovoril jih je minister Aleš Hojs, ki je med drugim izpostavil, da mora politika zagotavljali sredstva za delovanje politike in vojske, v delo pa se ne sme vpletati, so njegove besede povzeli na ministrstvu.

Hojs, ki je častnikom danes predstavil organiziranost ministrstva in njegovo vlogo kot podsistema notranje varnosti v okviru sistema nacionalne varnosti, je poudaril, da “je imela eno ključnih vlog pri osamosvojitvi tudi slovenska policija, takratna milica”. V nagovoru častnikom je še dejal, da predstavljajo sistem, ki je ključno pripomogel, da se lahko šolajo v samostojni državi.

Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad sodelovanjem med obema sistemoma – vojsko in policijo, tudi pri nadzoru državne meje. Pri tem je obžaloval, da “Slovenska vojska pri tem nima tudi bolj operativne vloge”.

Poudaril je tudi, da je v obeh sistemih izjemnega pomena apolitičnost in da je v obeh treba slediti izključno strokovnosti. “Politika mora zagotavljati sredstva za delovanje obeh sistemov, v delo pa se ne sme vpletati,” je dejal.

Ob koncu je častnikom, za katere verjame, da bodo v naslednjih letih vodili Slovensko vojsko, zaželel uspešno šolanje, so še zapisali na spletni strani z ministrstva za notranje zadeve.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.