13:00, sob, 20. Apr

Hoški slaščičar ponovno spoznan za krivega zaradi peke piškotov s prepovedano sestavino THC





Mariborsko okrožno sodišče je hoškega slaščičarja Nika Štekarja, ki je pred petimi leti na prošnjo zdaj že nekdanjega sanitarnega inšpektorja Zlatka Babiča v svoji pekarni v Hočah spekel piškote s prepovedano sestavino THC, tudi v ponovljenem sojenju spoznalo za krivega in ga obsodilo na 15 mesecev pogojne zaporne kazni, piše današnji Večer.

Sodišče v Mariboru je slaščičarja že pred tremi leti spoznalo za krivega omogočanja uživanja prepovedanih drog, ker je v svojem lokalu avgusta 2018 znancem ponudil piškote, ne da bi jim povedal, da vsebujejo konopljo.

Te je sicer spekel za Babiča, ki mu je konopljo tudi prinesel, a je Štekar očitke ves čas zanikal. Zgodba je prišla na dan potem, ko sta mlajša dekle in fant, ki sta pojedla večjo količino piškotov, poiskala pomoč v bolnišnici.

Sodbo prvostopenjskega organa je pozneje potrdilo tudi višje sodišče, tako da je postala pravnomočna, a je obramba letos dosegla razveljavitev sodbe na vrhovnem sodišču. To je odločilo, da je treba sojenje ponoviti pred drugim sodnikom. Štekarjev kazenski spis je tako pristal na mizi sodnice Mateje Kamenšek Gornik.

V prvem sojenju so sicer sodili tudi Babiču

Čeprav je prav on slaščičarja napeljal na to, da mu je spekel piškote s THC, ni bil obsojen, saj mu je sodišče verjelo, da je konopljo, ki jo je dostavil Štekarju, zaradi slabega zdravja uporabljal izključno zase.

Kot danes piše Večer, je obtoženi podjetnik očitke o tem, da je vedel, kaj mu je inšpektor prinesel v masi, tudi na tokratnem sojenju zavrnil. Vendar je zdaj že upokojeni Babič sodišču zatrdil, da je slaščičarja s tem seznanil.

Obtoženemu je v bran stopila tudi njegova partnerica, ki je prav tako povedala, da je v hladilniku videla maso in se ji ni zdelo nič spornega. A kot dodaja časnik, ni prepričala ne tožilke Januše Kušar Rotman, ki je vztrajala, da sodišče podjetnika obsodi na enako kazen, kot ga je prvič, niti sodnice, ki je temu predlogu sledila.

vir: sta

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.