07:32, sob, 20. Apr

Hostel Pekarna praznuje 10-letnico delovanja





Ekipa Hostla Pekarna (HOP), ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, v tem tednu obeležuje 10. rojstni dan in se spominja vseh dosežkov, ki so jih zabeležili v tem obdobju – tudi tega, da je prvem desetletju obstoja gostil le malce manj kot 30.000 nočitev iz več kot 114 držav.

V vseh teh letih se je HOP iz prenočišč za mlade spremenil v namestitveni objekt za posameznike, družine in skupine. Spremenili so tudi prostore, aktivni pa so tudi pri mnogih dobrodelnih in dobronamernih akcijah, dosegli so tudi nekaj nagrad.

Ob desetletnici pravijo: “Zelo pomembno nam je, da poleg ponujanja prenočišč in storitev našim gostom predstavimo zgodovino in lepoto Maribora, ter ozaveščamo na področju ohranjanja narave in skrbi za naš planet. V ta namen vzpodbujamo goste k ločevanju odpadkov, pitja vode iz pip in smotrno uporabo brisač, hkrati pa jih opozarjamo na varčevanje z vodo in električno energijo.”

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10-letnice vse do konca leta 2021 podarja 10-odstotni popust na vse nočitve. Pripravili pa so tudi domišljijski likovni natečaj pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kakšen bo Hostel Pekarna ob 100-letnici, lahko sodeluje v likovnem natečaju za izletniško glavno nagrado, so zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.