02:19, pet, 19. Apr

Hrvaški mediji o primeru izginulega Mateja: Kje so posnetki iz bližine kluba, iz katerega je odšel Matej?





Hrvaški mediji, med drugim Slobodna Dalmacija, so zapisali, da naj bi šef srbskega policijskega sindikata v zvezi s primerom izginulega Mateja obračal pozornost na skupino mladih, namesto na potek preiskave in morebitne prekoračitve te. Ob tem se sprašujejo, zakaj nihče ne pokaže več posnetkov nadzornih kamer iz kluba in pred klubom, prav tako posnetkov z mobilnih telefonov gostov kluba.

Po navedbah srbske policije naj bi skupina prijateljev, s katerimi je bil tudi Matej Periš,  prinesla droge zraven, nato pa te droge tudi uživala v klubu Gotik. V Slobodni Dalmaciji so zapisali, da bi droge mladi lahko kupili tudi v Beogradu ali celo v klubu Gotik, iz katerega je kasneje Matej izginil. Sklicujejo se na to, da še vedno ni nihče pokazal več posnetkov nadzornih kamer iz kluba ali pa posnetkov s telefonov tistih, ki so bili v noči, ko je Matej izginil, v klubu. Po mnenju hrvaških medijev bi namreč prav ti posnetki lahko pokazali pravi razlog za odhod Mateja iz kluba. Pa tudi, zakaj je odšel stran in čemu se ni vrnil v klub.

Predsednik Policijskega sindikata Srbije Veljko Mijailović je v uradni izjavi dejal, da je skupina mladih, s katerimi je bil tudi izginuli Matej Periš,  uživala droge, ki naj bi jih prinesla s Hrvaške. Predpostavil je, da je tudi Matej vzel drogo. Vse to pa temelji na temu, da so v kombiju, s katerimi so prijatelji prišli, našli sledove droge, so zapisali v Slobodni Dalmaciji.

Opozarjajo tudi, da je višji tožitelj Stefanović izjavil, da so zaradi cilja najti izginulega Mateja, sprejeli ukaze za izvzem posnetkov varnostnih kamer in tudi ukaze za ugotavljanje DNK profila s tistih mest, kjer je bil Matej viden nazadnje. Ob tem pa Slobodna Dalmacija piše, da ni omenil, da bi na teh mestih preiskovali tudi morebitno prisotnost drog.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.