02:18, ned, 1. Sep

Huawei v polletju z več kot tretjino višjimi prihodki





Kitajski tehnološki velikan Huawei je v prvem polletju ustvaril 58,7 milijarde dolarjev prihodkov od prodaje, kar je 34,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani, ko je medletna rast prihodkov znašala 3,1 odstotka.

Družba podatkov o čistem dobičku ni objavila; navedla je, da je stopnja dobičkonosnosti prihodkov znašala 13,2 odstotka. V enakem obdobju lani je ta stopnja znašala 15 odstotkov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Huawei je že več let v središču tehnološkega rivalstva med Pekingom in Washingtonom; ZDA so opozarjale, da bi lahko Huaweijeva oprema kitajskim oblastem omogočala vohunjenje, kar pa so te zanikale. Sankcije, ki so jih ZDA uvedle leta 2019, so močno omejile Huaweijev dostop do komponent, izdelanih v ZDA.

Huawei je eden vodilnih svetovnih izdelovalcev opreme za omrežja 5. generacije mobilne telefonije 5G ter je bil ob Samsungu in Applu med največjimi tremi proizvajalci pametnih telefonov na svetu. Ob sankcijah ZDA se je osredotočil tudi na druge sektorje, kot so programska oprema, računalništvo za podjetja in tudi električna vozila, navaja AFP.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.