15:29, pet, 29. Mar

Huda poškodba roke ob uporabi pirotehnike





Žal je praznike tudi letos zaznamovala tudi uporaba pirotehničnih sredstev. Mariborski policisti so že sporočili, da se je na Štajerskem mladoletnik pri tem huje poškodoval.V ponedeljek popoldne so policisti prejeli obvestilo o mladoletniku, ki se je v Mariboru huje poškodoval zaradi uporabe pirotehničnih sredstev. Okoliščine dogodka še preiskujejo.

Vir: UKC Maribor
Vir: UKC Maribor

Ne pozabite:
Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorij F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (gre predvsem za petarde različnih oblik in moči), je prepovedana.
Lastna izdelava pirotehničnih sredstev in predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanega učinka je prepovedana! Prav tako sta prepovedani uporaba izdelkov v drugih predmetih in preprodaja. Prepovedana pa je tudi posest takšnih pirotehničnih izdelkov.
Pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 lahko uporabljajo mladoletniki, stari do 14. oziroma do 16. leta starosti, vendar le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.

Vir: PPIU Maribor
Vir: PPIU Maribor

Policisti PU Maribor so lani obravnavali 30 kršitev v zvezi z nedovoljeno uporabo pirotehničnih izdelkov. V večini primerov je šlo za mladoletnike (21), od tega 8 otrok. Zoper mladoletnike je bil zaradi kršitve določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (48. člen) podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi nepravilne rabe pirotehničnih sredstev lani k sreči nobena oseba ni bila telesno poškodovana (v enakem obdobju pred tem 2). V 4 primerih (1) je bila zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov povzročena materialna škoda. Pri opravljanju operativnih nalog so policisti v tem obdobju zasegli skupno 3.248 (124) pirotehničnih izdelkov.

pirotehnika

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.