17:45, čet, 25. Apr

Hudo bolan 58-letni invalidski upokojenec se je znašel v stiski, grozi mu deložacija





Mariborski humanitarec Boris Krabonja je na družbenem omrežju delil zgodbo 58-letnega moškega, ki se je znašel v stiski.

FOTO: Pixabay.com

Kot je zapisal Krabonja se je a UP-ornika obrnil gospod V., ki je hudo bolan 58-letni invalidski upokojenec, ki sam živi v najemniškem stanovanju. Ker gospod ni zmogel plačevati najemnine in stroškov, se mu je skozi leta nabral dolg, ki skupaj z obrestmi znaša 4.964,05 evrov.

V kolikor mu v roku enega tedna ne uspemo pomagati poravnati dolga, ga bodo deložirali, še sporoči Krabonja, ter opiše njegovo stanje: “Gospod je na berglah, je invalid I. kategorije, saj je leta 2013 ostal brez prstov na nogah, z odprtimi ranami. Rane mu previja patronažna sestra, ki ga obišče dvakrat na teden, vse ostale dni pa se s previjanjem trudi sam. Njegova invalidska pokojnina znaša le 337,00 evrov, poleg prejema še invalidnino v znesku 59,59 EUR, varstveni dodatek v znesku 118,00 evrov ter veteranski dodatek. Kar vse skupaj nanese 588,84 evrov.”

Dobre ljudi prosi, da stopijo ponovno skupaj in pomagajo sočloveku, da lahko obdrži svoj dom. Da pa bodo v prihodnje poravnane vse obveznosti, ga bodo UP-orniki redno spremljali ter mu tudi vnaprej pomagali s prehranskimi boni in plačilom položnic.

Kako lahko pomagate?

Delite objavo med svoje prijatelje
Prispevate lahko na UPornikov TRR: SI56 6100 0001 3621 087,
SKLIC: SI99,
NAMEN: UPOKOJENEC V
Prispevate lahko tudi prek PAYPAL-a na UP-ornikovi spletni strani.
Pošljete SMS: UPORNIK5 na 1919

? [PROŠNJA ZA POMOČ] ‼

Iskrena iskrena hvala za vsak vaš prispevek, namenjen gospodu V. Odzvali ste se v res velikem…

Objavil/a Boris Krabonja Osebno dne Sobota, 09. januar 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.