19:25, pon, 8. Jul

Ideje: Naj limona postane vaša skrivna sestavina za čiščenje





Ali ste vedeli, da lahko limona, poleg tega da je odlična sestavina za kuho in osvežilna pijača, služi tudi kot učinkovito naravno čistilo? Z limono lahko enostavno in okolju prijazno poskrbite za sijaj v vašem domu. Poglejmo si nekaj načinov, kako lahko limona postane vaša skrivna sestavina za čiščenje.

Očistite kuhinjske površine:
Zmešajte limonin sok z vodo in uporabite to raztopino za čiščenje kuhinjskih površin, kot so štedilnik, pult, in umivalnik. Limonin kis bo odstranil maščobe, poleg tega pa bo vaša kuhinja dišala sveže.

Odstranjevanje neprijetnih vonjav:
Limona je odlična pri absorbiranju vonjav. Položite rezine limone v hladilnik ali pa jih uporabite za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz mikrovalovne pečice. Samo segrejte vodo z limoninimi rezinami in vonjave bodo kmalu izginile.

Sijaj za pohištvo:
Naredite naravni lesni sijaj tako, da zmešate limonin sok z olivnim oljem. S to mešanico obrišite leseno pohištvo in mu povrnite naraven lesni sijaj.

Čiščenje stekla:
Raztopino limoninega soka in vode uporabite za čiščenje oken in steklenih površin. Limonin sok bo pomagal odstraniti madeže in pustil brezhibno čisto površino.

Osvežitev notranjosti:
Pripravite domači osvežilec zraka z limoninim sokom. Zmešajte limonin sok z vodo in nekaj kapljicami eteričnega olja po vaši izbiri. Nalijte mešanico v razpršilno steklenico in poškropite po prostoru.

Odpravljanje vodnega kamna:
Limonin sok je učinkovit pri odstranjevanju vodnega kamna na pipah in ploščicah. Nanesite limonin sok na prizadeto območje, pustite delovati nekaj minut, nato pa obrišite s krpo.

Čiščenje mikrovalovne pečice:
Za enostavno čiščenje mikrovalovne pečice postavite skodelico z vodo in dodajte limonine rezine. Vklopite mikrovalovno pečico za nekaj minut. Para bo zmehčala umazanijo, limonin sok pa bo odstranil neprijetne vonjave.

Z uporabo limone kot naravnega čistila ne le poskrbimo za čist dom, ampak tudi zmanjšujemo uporabo kemikalij. Poskusite te preproste trike in uživajte v svežem in sijajnem domu, ki bo dišal po naravi!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.