08:06, sob, 20. Apr

Ilka Štuhec: Enostavno sem čutila danes, da je ta dan





Ilka Štuhec je po dolgih 49 mesecih znova zmagovalka tekem svetovnega pokala alpskih smučark.

Šampionka iz Maribora je dan po drugem mestu naredila še en korak naprej in zmagala na smuku v Cortini d’Ampezzo. V prvi izjavi po zmagovalni vrnitvi je dejala, da je danes čutila, da gre za ta dan, da je pripravljena.

“Po štirih letih in še skoraj malo več spet na vrhu. V bistvu ne vem, kaj bi sploh pametnega povedala, razen tega, da sem danes enostavno čutila, da je ta dan, da sem pripravljena, da vem vse, kaj moram narediti. Da se moram samo sprostiti, napasti in v tem uživati, kar se je na koncu tudi seštelo in pokazalo.”

Zdaj na urniku še superveleslalom

“Res sem zelo, zelo vesela, ne vem, katere vse druge emocije bi uporabila. Vse skupaj je odlična nagrada, zahvala podpori, Kästleju, navijačem, vsem v bistvu, ki so mi stali ob strani, ko celi svet še ni vedel, da sem lahko spet prva,” je še dodala Mariborčanka.

V Cortini d’Ampezzo bo v nedeljo na sporedu še ženski superveleslalom. Štuhčeva je v Cortini d’Ampezzo že zmagala v tej disciplini. Superveleslalomsko konkurenco je na tem prizorišču premagala 29. januarja 2017.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.