23:23, čet, 4. Jul

Ilka Štuhec na smuku na SP brez stopničk, a kljub temu z dobrim rezultatom, na vrhu presenečenje





Sobota na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Meribelu je rezervirana za smuk za alpske smučarke.

Največ smo pričakovali od Mariborčanka Ilke Štuhec, ki je tudi sama odkrito povedala, da cilja najvišje. Napad na stopničke ji žal ni uspel, je pa kljub temu dosegla odlično šesto mesto. Na vrhu pa presenečenje, svetovna prvakinja ni postala nobena favoritinja, temveč Švicarka Jasmine Flury, kar pred tekmo ni pričakoval nihče.

Štajerka je sicer danes imela startno številko 15, a ji vožnja v zgodnjem delu ni uspela najbolje, spodaj pa je nekaj časa nadoknadila, v cilj je prišla s šestim časom. Druga je bila Avstrijka Nina Ortlieb, tretja pa še ena Švicarka – Corinne Suter.

Goggia je bila diskvalificirana

Prva favoritinja preizkušnje Italijanka Sofia Goggia je bila diskvalificirana, že tako pa je v cilju zaostala za najhitrejšimi. Švicarka Lara Gut-Behrami je bila deveta (+0,71), Norvežanka Ragnhild Mowinckel pa deseta (+0,84).

V nedeljo bodo organizatorji izpeljali še moški smuk (11.00), s čimer se bo končal prvi del prvenstva s hitrimi disciplinami. Na startu bodo trije Slovenci, in sicer Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.