19:28, sre, 3. Jul

Ilko Štuhec v Cortini čakata dva smuka





Svetovni pokal za alpske smučarke se bo konec tedna nadaljeval v Cortini d’Ampezzo, prizorišču naslednjih zimskih olimpijskih iger leta 2026. Na prizorišču je tudi edina slovenska tekmovalka v hitrih disciplin Ilka Štuhec. Smučarke so pred dvema smukoma za svetovni pokal opravile le en uradni preizkus proge, današnjega so namreč odpovedali.

Prvi od dveh smukov na progi Olympia delle Tofane bo že v petek, naslednji bo v soboto, v nedeljo pa se bo tekmovalni spored končal še z ženskim superveleslalomom.

Štuhčeva je daleč najuspešnejša slovenska smučarka v Cortini, kjer je od leta 2017 šestkrat stala na odru za zmagovalke, dvakrat tudi na najvišji stopnički. Prvič je pod Tofano zmagala na superveleslalomu leta 2017, lani pa ji je to uspelo tudi na smuku, ko je dan pred tem osvojila še drugo mesto.

Na treningu ni bila v vrhu 

Štuhčeva na sredinem treningu ni bila povsem v ospredju. Bila je 13., oziroma 11., upoštevajoč dejstvo, da dve tekmovalki, ki sta se uvrstili pred Mariborčanko proge nista prevozili pravilno.

Moški del karavane se bo konec tedna ustavil v Nemčiji na dveh superveleslalomih. V slovenski ekipi se soočajo s težavami. Miha Hrobat ima težave z boleznijo.

V primeru, da bo Hrobat zdrav, bosta v soboto na startu Hrobat in Martin Čater, v nedeljo pa boljši od dvojice Hrobat-Čater in Rok Ažnoh. Če Hrobat v soboto ne bo pripravljen za start, bosta oba dneva tekmovala Čater in Ažnoh.

Slovenci v superveleslalomu ne blestijo. Za edine superveleslalomske točke na moških tekmah je v tej zimi poskrbel Čater s 26. mestom v Val Gardeni.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.