22:34, čet, 27. Jun

Imate vrtnarski navdušenci vse pripravljeno na začetek sadilne sezone?





Ker se bližajo prvomajski prazniki, se številni vrtnarski navdušenci pripravljajo na začetek sadilne sezone. Zaradi toplejšega vremena in daljše dnevne svetlobe je pravi čas, da začnete gojiti svoje sadje, zelenjavo in rože. Da bi zagotovili uspešno sezono sajenja, je pomembno razmisliti o uporabi mikorize in tekočih gnojil.

Mikoriza je vrsta glive, ki živi v sožitju z rastlinami. Pritrdijo se na korenine in pomagajo rastlinam absorbirati hranila iz zemlje. Z uporabo Mykorize premium lahko izboljšate zdravje in rast svojih rastlin. Pomembno je vedeti, da vsa tla ne vsebujejo naravne mikorize, zato jo boste morda morali dodati svoji zemlji med sajenjem.

FOTO: Organics Nutrients

Tekoča gnojila so še eno bistveno orodje za gojenje zdravih rastlin. Lahko jih dodamo neposredno v zemljo ali poškropimo po listih rastlin, da zagotovimo potrebna hranila za rast. Tekoča gnojila so enostavna za uporabo in jih rastline hitro absorbirajo, zaradi česar so priljubljena izbira mnogih vrtnarjev.

Pri sajenju med prvomajskimi prazniki je pomembno, da izberete prave rastline za svoj vrt

Upoštevajte količino sončne svetlobe in vode, ki jo prejme vaš vrt, ter vrsto prsti, ki jo imate. Nekatere priljubljene rastline za ta letni čas so paradižnik, paprika, fižol in kumare. Te rastline uspevajo v toplem vremenu in jih je mogoče enostavno gojiti na vrtu ali v posodah na balkonu ali terasi.

FOTO: Organics Nutrients

 

Za začetek sajenja pripravite zemljo z dodajanjem Mykorize premium in gnojila s počasnim sproščanjem kot je BIG PLANT. To bo vašim rastlinam zagotovilo potrebna hranila za zdravo rast skozi celotno sezono. Ko je zemlja pripravljena, je čas za sajenje semen ali sadik. Svoje rastline redno zalivajte in po potrebi uporabite tekoča gnojila, da zagotovite zdravo rast.

Skratka, sajenje med prvomajskimi prazniki je odličen način za začetek rastne sezone. Z uporabo mikorize in tekočih gnojil lahko zagotovite zdravo rast in obilen pridelek. Z malo načrtovanja in priprave lahko ustvarite čudovit vrt, poln svežega sadja, zelenjave in rož, v katerem lahko uživate vso sezono.

Za bralce lokalec.si in gledalce BK TV so v Organics Nutrients pripravili posebno ponudbo. Koda za -20% popust je BKTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.