03:11, sre, 26. Jun

Informacije za slovenske državljane, ki bodo v Nemčiji spremljali evropsko nogometno prvenstvo





Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je zaradi učinkovitejšega nudenja konzularne pomoči slovenskim državljanom med evropskim nogometnim prvenstvom vzpostavilo začasni klicni center, na katerem bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi 24 ur na dan. Klicni center bo deloval od 14. junija 2024 do zaključka tekem slovenske reprezentance.

V klicnem centru bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi za državljane, ki bodo v Nemčiji v času prvenstva potrebovali informacije o konzularnih postopkih ter konzularno pomoč, kot je na primer izguba/kraja dokumentov in navezovanje stikov s pristojnim diplomatskim in konzularnim predstavništvom.

Informacije o tem, kaj sploh je konzularna pomoč in kako vam lahko pomagajo zunanje ministrstvo ter naša predstavništva v tujini so na voljo na spletni strani.

Telefonska številka klicnega centra: +386 1 478 23 66

E-naslov klicnega centra: euro2024.mzez@gov.si

Slovenskim državljanom svetujejo, da pred potovanjem v Nemčijo:

poskrbite, da imate s seboj veljaven osebni dokument (potni list ali osebna izkaznica),
tudi med potovanjem spremljate varnostna in druga priporočila lokalnih oblasti (informacije so na voljo tudi na naši spletni strani),
izpolnite spletni obrazec s podatki o potovanju v tujino.
Poleg tega slovenskim državljanom svetujemo, da se na pot odpravite pravočasno, saj lahko na cestah in kontrolnih točkah na mejnih prehodih prihaja do zastojev, še zapišejo.

Več TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.