11:10, ned, 1. Okt

Inšpekcija v Mariboru zaprla prodajni prostor: Zaposleni zaradi vročine doživel kolaps in vročinske krče

“Zaradi nevzdržnih razmer v prodajnem prostoru v enem od šotorov Lesnine v Mariboru, kjer je bila temperatura v zadnjem tednu konstantno nad 38 stopinj Celzija, so po tem, ko je včeraj Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS) pozval inšpektorat za delo k zaprtju obrata, to z ustno odpovedno odločbo tudi storili,” so zapisali na strani ZSSS-ja.

Kot je dejal sekretar sindikata Ladi Rožič, jih veseli, da je inšpektorat tokrat nemudoma odreagiral. Takšna usoda sedaj čaka tudi druge prostore, kjer temperatura presega zakonsko dovoljene meje in kjer delodajalec ne sprejme predpisanih ukrepov.

Zaposleni doživel kolaps in vročinske krče

Na spletni strani še zapišejo: “Na SDTS se je v sredo obrnil njihov sindikalni zaupnik in podpredsednik sindikata Anton Brlek. V omenjenem šotoru so bile namreč razmere povsem nevzdržne in so dosegale, kot kaže tudi fotografija, do 41 stopinj Celzija. Ne čudi, da je tako eden od mlajših zaposlenih doživel kolaps in dobil vročinske krče. Vodje v podjetju Lesnina pa so ga namesto v UKC Maribor želele poslati domov.

“K sreči ga je eden od sodelavcev vendarle odpeljal v klinični center, kjer so ga ustrezno oskrbeli. Šotor, ki naj bi obratoval celo poletje do konca avgusta, pa je torej inšpektorat na podlagi poziva nemudoma zaprl.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav