23:13, čet, 28. Mar

Inštitut Wcycle pripravlja poletno šolo za prehrambene aktiviste





Poletna šola za prehrambene aktiviste bo potekala v treh vsebinskih modulih, ki obsegajo 22 pedagoških ur. Predavanja bodo potekala v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16 v Mariboru, po zaključenem izobraževanju pa udeleženec pridobi certifikat Prehrambeni aktivist.

Slika je simbolična. Foto: Pixabay.com

Eden od ciljev je aktivacija mladih

Inštitut Wcycle je del evropskega projekta Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru Programa za razvojno izobraževanje in ozaveščanje. Njegov cilj je širiti zavedanje o trajnostnih načinih pridelave in uživanja hrane za ublažitev podnebnih sprememb, pomembno vlogo pa ima tudi aktivacija mladih s ciljem vplivati na institucionalne odločitve, da bi nas lahko do leta 2030 vodile do trajnostnega svetovnega prehranskega sistema. Projekt vodi mesto Milano, sodelujejo pa ActionAid Italia, ACRA, Mani Tese in 25 projektnih partnerjev v 17 državah, tudi Inštitut Wcycle.

Preboj na področju trajnostnega razvoja

Projekt Food Wave v središče postavlja mlade med 18. in 35. letom starosti, saj jih prepoznava kot ciljno skupino, ki je sposobna narediti odločili preboj na področju trajnostnega razvoja. Inštitut Wcycle kot partner v projektu, podobno kot ostali evropski partnerji, med 7. in 21. junijem v okviru projekta organizira brezplačno poletno šolo, v kateri se bodo zainteresirani mladi, ob podpori lokalnih in mednarodnih strokovnjakov naučili:
– prepoznati klimatske spremembe, ki jih povzroča pridelava hrane,
– trajnostnih načinov pridelave in porabe hrane,
– veščin spodbujanja trajnostnega odnosa do hrane prek socialnih medijev,
– vloge lokalne skupnosti v prizadevanjih za trajnostni odnos do hrane in
– spoznali možnosti, ki jih posameznikom in njihovim prizadevanjem nudi evropski projekt Food Wave.

Število mest v poletni šoli je omejeno, zainteresirani pa najdejo prijavnico in ostale podrobnosti izvedbe poletne šole na spletni strani Inštituta Wcycle www.wcycle.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.