16:40, tor, 23. Apr

Islamskemu teroristu orožje za napad na Dunaju zagotovil Duplečan?





Avstrijska in slovenska policija preiskujeta Marsela Ostrša iz Spodnjega Dupleka, poročajo Slovenske novice.

20-letni džihadist Kujtim Fejzulai je bil eden od muslimanskih teroristov, ki so lani streljali na Dunaju. Ubite so bile štiri osebe, ranjenih je bilo 17. Policija je našla kalašnikovko (Zastava M70), ki jo je teroristom prodal Marsel Ostrš iz Spodnjega Dupleka, poroča omenjeni časnik.

Radikalni posameznik

Fejzulai, s terorističnim imenom Abu Dagnah Al Albany in Albanec severno-makedonskega porekla z dvojnim državljanstvom, je bil v preteklosti že kaznovan zaradi terorističnega združevanja. Decembra 2019 so ga izpustili iz zapora po tem, ko je bil obsojen na 22 mesecev zaporne kazni, ker se je hotel pridružiti borcem Islamske države.

Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je lani napadalca opisal kot radikaliziranega posameznika s povezavami s teroristično skupino Islamska država. Fejzulai Kujtim je bil v teroristične napadu, po poročanju domačih medijev oborožen z avtomatsko puško, pištolo in mačeto, nosil je imitacijo eksplozivnega pasu. Policijske enote so ga med napadom ustrelile v bližini cerkve svetega Ruperta.

Kalašnikovo povezali z Duplečanom

Policija je preiskala njegovo stanovanje, poleg tega pa je doslej izvedla že več obsežnih akcij v njegovem okolju. Preiskali so 15 stanovanj in pridržali več ljudi, je povedal Nehammer. Našli so kalašnikovo in jo povezali z Marselom Ostršem iz Spodnjega Dupleka. Preiskovalci so sprva mislili, da je orožje za dunajske teroriste prišlo s Slovaške, zdaj naj bi preiskava pokazala, da je kalašnikov prišel iz Slovenije, natančneje iz Dupleka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.