1:29, petek, 27.09.2024
Maribor

Iz ene skrajnosti v drugo: “Vse, ki nosijo zaščitne maske na javnem mestu, lahko doleti denarna kazen”

VIR: Pixabay.com/slika je simbolična

Verjeli ali ne, velja prepoved nošenja zaščitnih obraznih mask. V Avstriji si lahko usta in nos si v javnih prostorih zakrijejo le, če imamo zdravniško potrdilo, poroča Metropolitan.

Kdor danes v Avstriji hodi po ulicah, se vozi s podzemno železnico, gre v lekarno ali trgovsko središče in nosi zaščitno masko ter ne more dokazati, da si zaradi pandemije pokriva usta in nos, lahko dočaka kazen.

Le z zdravniškim potrdilom

Po ukinitvi obveznosti nošenja maske ponovno velja stara prepoved, po kateri si lahko usta in nos v javnih prostorih zakrijejo le z zdravniškim potrdilom. Minister za zdravje Rauch dela na pojasnilu, pišejo pri Kleine Zeitung.

To pomeni, da vsi, ki zdaj na javnih mestih nosijo zaščitno masko, morajo imeti s seboj zdravniško potrdilo. Za tiste, ki ga nimajo pri sebi, velja zakon o prekršku – enako kot za prečkanje ulice pri rdeči luči, navaja Metropolitan.

Luknja v zakonu

Policija bo, kot navajajo pri Kleine Zeitung, “zlasti v naslednjih mesecih razumevajoča pri intervencijah”. 

“Če oseba lahko zagotovi medicinsko utemeljitev in če je ta verodostojna, kršitve ni,” so za omenjen medij povedali na avstrijskem ministrstvu za notranje zadeve.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...