11:23, čet, 28. Mar

Izjemen napad Ane Bucik v drugi vožnji, napredovala kar 20 mest!





Švedinja Sara Hector je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Kronplatzu. Slovakinja Petra Vlhova je za 15 stotink izgubila boj za zmago. Tretja je bila Francozinja Tessa Worley (+0,52). Ana Bucik (+1,23) je z najboljšim časom finalne vožnje vpisala svoj najboljši veleslalomski izid doslej. Tekmo je končala na devetem mestu.

Za Bucikovo sta dve povsem različni vožnji. Prva vožnja je bila skoraj povsem ponesrečena, trepetala je za finale in si z 29. časom za las priborila še en nastop.

Povsem drugačno podobo pa je 28-letna Goričanka prikazala v drugo. Kot druga na startu finala se je “strgala z verige” ter z veliko prednostjo 1,13 sekunde prevzela vodstvo. Izkazalo se je, da je bila to daleč najboljša vožnja finala.

Pred olimpijskimi igrami sledita le še smuk in superveleslalom

Bucikova je tako v Dolomitih v Italiji s sijajno drugo vožnjo, pridobila je kar 20 mest, in odpeljala svoj najboljši veleslalom doslej. S štirimi finalistkami je Kronplatz prinesel lep slovenski ekipni uspeh. Meta Hrovat je tekmo končala na 16. mestu (+1,75), Tina Robnik je bila 25. (+2,52), Andreja Slokar 27. (+2,75). Neja Dvornik pa se ni uvrstila v finale.

Pred olimpijskimi igrami sledita le še smuk in superveleslalom konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.