13:35, čet, 18. Apr

IZJEMNO: Anže Lanišek na stopničkah v Zakopanah





Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je vodil po prvi seriji posamične tekme za svetovni pokal v poljskih Zakopanah, na koncu pa je končal na vrhunskem drugem mestu.

FOTO: Anže Lanišek/Facebook

Štiriindvajsetletni Domžalčan je v prvi seriji s tem prehitel dva Norvežana, Mariusa Lindvika (143,7) in Roberta Johanssona (141,7). V finale so se uvrstili še štirje Slovenci. Na koncu v seštevku dveh skokov, je bil Norvežan Lindvik za dobri 2 točki boljši od Anžeta Laniška, ob zelo dolgem skoku je namreč Slovencu malo zmanjkalo pri lepem doskoku ter je zmanjkalo točk za zmago.

V boj za točke se nista uvrstila Peter Prevc in Bor Pavlovčič

Lanišek sicer ni bil najdaljši med finalisti, pristal je pri 133,5 metra, a je imel ob tem najslabše vetrovne razmere od vseh 50 skakalcev. To ga je popeljalo na sam vrh po prvi seriji. Najboljši od ostalih Slovencev je Domen Prevc (8. mesto), ki je precej dvignil raven svojih skokov končal je med deseterico. Do točk so prišli Cene Prevc (24. mesto), Žiga Jelar (22. mesto) in Tilen Bartol (12. mesto). V boj za točke se nista uvrstila Peter Prevc in Bor Pavlovčič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.