11:11, pet, 19. Apr

IZPOVED: “Vsaj 7 pacientov reče, da nismo nič druga kot za postrelit. Bojim se zase, ker zvečer v temi nikoli ne veš, kje bo kdo uresničil te grožnje”





Inštitut 8. marec je objavil anonimno pričevanje zaposlene v zdravstvu. Objavljamo ga v celoti, nelektoriranega.

Vse to za 800€

“Zdajle sedim na wcju v sluzbi in mi solze tecejo nekontrolirano. Delam v enem izmed najvecjih zdravstvenih domov v Sloveniji, v ambulanti druzinske medicine. Kar se dogaja trenutno je katastrofalno, vse je slo iz kontrole. Vsak drug pacient ki me klice v ambulanto in nas zmerja kako smo nesposobne, da se ne javljamo na telefone, ne odpisujemo na maile in da ziher nic ne delamo. V ambulanti imam priblizno 2500 pacientov in pride nor dan, ko jih na 1 dan naredim po 100,110 – kar je za te razmere ogromno.

Poleg vsega opravljam preveze, dajem injekcije, triaziram narocene paciente, dvigujem telefone, odpisujem na maile, porocam zdravniku kaj mi je pacient po telefonu sporocil in ne ve kaj narediti, se ukvarjam z nepotrebnimi tecnimi pacienti ki cakajo 10min, ker zamujava z narocenimi. Vse to za 800€. Veste kaj pa najbolj boli? Da mi na dan vsaj 7 pacientov rece, da nismo nic druga kot za postrelit in za ubit, ker nic ne delamo. Zato ker mu nudim vse kar zeli in ker delam po pravilih, ki jih je dala drzava, ce ne bom ostala brez sluzbe. In se vcasih prav bojim za sebe, ker zvecer v temi nikoli ne ves kje bo kdo in uresnicil te groznje. Zato zelim da pride to v javnost, da vidijo kako delamo v zdravstvenih domovih in da se ljudje zamislijo, preden izrecejo nesmiselne stvari.”..

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.