12:05, čet, 25. Apr

IZREDNA NOVICA: So v Ljubljani na kolesarskih poteh uredili smučarske tekaške proge?





Ljubljanska kolesarska mreža je na družbenem omrežju delila izredno novico. Po kolesarskem pasu naj bi nastala prava mreža prog za tek na smučeh.

“Če ste mislili, da so zasneženi kolesarski pasovi po Ljubljani posledica slabo opravljenega dela zimske službe, letos vendarle ni tako. Mestna občina Ljubljana je na pobudo Petre Majdič za letošnjo zimo pripravila veliko presenečenje za vse urbane tekače na smučeh. V službo ali na druge opravke v mesto se bo moč podati tudi na tekaških smučeh. V ta namen so na MOL začeli postopke za nakup posebnega enoslednega teptalca snega, ki bo na polovici kolesarskega pasu uredil smučino za klasično tehniko smučarskega tega (preostala polovica ostane kolesarjem),” so zapisali in dodali, da so posel zaupali Ministrstvu za obrambo, ki vodi tudi biatlonski center na Pokljuki. “Da zadeva še ni realizirana, je po informacijah, ki jih imamo, kriv voznik tovornega vozila, ki tovori teptalec snega, in je obtičal nekje na poti iz Italije v Ljubljano. Na MOL upajo, da ga uspejo priklicati vsaj do božiča, zato snega s kolesarskih površin še ne bodo odstranili.”

Izpostavili so še, da v Ljubljanski kolesarski mreži v danih razmerah ne podpirajo ideje o progi za tek na smučeh na kolesarskih površinah. Menijo, da bi se zanje moral najti prostor na površinah namenjenih avtomobilom. Tam bi bilo dovolj prostora tudi za ureditev prog za drsalni korak, ki je po našem mnenju bolj popularen, kot klasika.

Gre seveda za lažno novico, ki pa so jo v Ljubljanski kolesarski mreži zapisali najverjetneje zato, da bi opozorili Mestno občino Ljubljana in pristojne službe, da je treba očistiti pločnike in kolesarske steze, tako da bodo kolesarji in pešci varno hodili in kolesarili.

Vir fotografij: Facebook, Ljubljanska kolesarska mreža

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.