16:17, pon, 29. Jul

Izredna seja mestnega sveta bo ali ne bo?





Mariborski mestni svetniki iz vrst opozicije so minuli konec tedna na župana Andreja Fištravca naslovili odprto pismo z naslovom »Ali bo župan res ignoriral sklepe, ki sta jih soglasno potrdili tako opozicija kot koalicija?«. Gre za sklepe v zvezi z Marifarmom. Fištravec pravi, da izredne seje, kar opozicijski svetniki tudi zahtevajo, ne more sklicati na podlagi nepopolnih dokumentov.

seja ms mom, 15.10 (3)

Še vedno namreč odmeva izredna seja, ki je bila sklicana na pobudo opozicije zaradi dogajanja v Marifarmu. Kljub temu, da so vsi svetniki tokrat delovali složno, se je nekaj minut po seji zgodil preobrat. Fištravec je kljub temu, da se je na seji strinjal s sklicem izredne seje, to tudi preklical.

Opozicijski svetniki so se razburili in danes tudi zbrali podpise za sklic izredne seje, ter jih predali mestni upravi. Župan se po drugi strani zagovarja, da bo ta teden jasno, kaj se bo zgodilo z Marifarmom; ali se bo podjetje prodalo, ali mu grozi stečaj. Sredi meseca bi tako naj bilo znano, ali izredna seja mestnega sveta bo.

Podrobnosti v sredinem Občinskem informatorju, ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.