19:07, čet, 28. Mar

Izvajalec del mostu na Mariborski otok: “Pomembno je, da kopališče nemoteno obratuje in da je most prehoden”





Dela na mostu na Mariborski otok naj bi se zaključila v začetku julija, vendar po ogledu samega mostu lahko vidimo, da temu še ni tako. Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, kjer so nam med drugim dejali, da gre pri ureditvi za začasno rešitev: “Dela še niso zaključena, potrebno jih bo še izvesti na predelu, ki je izven pohodno/povozne površine mostu.”

Most bo predvidoma zaključen najkasneje do sredina avgusta

Matjaž Nemanič iz podjetja Senmed d.o.o., ki je izvajalec del, je za lokalec.si povedal, da bo most predvidoma zaključen najkasneje do sredine avgusta: “Odvisni smo od dobave končnih materialov, saj dobavitelji zamujajo z dobavami. Na žalost nimamo vpliva na težave s dobavami materialov, s katerimi se soočamo vsi na trgu, po prejetem materialu pa je to vse potrebno še vgraditi.”

Po njegovem mnenju je pomembno, da kopališče nemoteno obratuje in da je most prehoden, saj se ga že uporablja od začetka tega meseca.

Na izvajalca smo se obrnili tudi z vprašanji ali bodo zamenjani pragovi. Zaprosili smo jih tudi, da komentirajo dela, ki so izvedena trenutno. Prosili smo jih tudi, da nam povedo, ali je občina na njih že naslovila kakšne reklamacijske zahtevke in ali bodo povišane cene surovih materialov vplivale na končne stroške sanacije mostu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.