00:04, pet, 19. Apr

Jadranka Juras: “Lahko samo povem, da me do danes nihče ni obvestil, da v oddaji ne bom več”





Jadranka Juras  se je zaradi izjave, ki jo je povedala v oddaji Zadnja beseda na TV Slovenija lanskega decembra, znašla na sodišču.  V oddaji več ne gostuje, čeprav je bila del ekipe komentatork. Pravi, da je nihče ni obvestil, da je v oddaji ne bo več.

Na sodišču sta dve tožbi, povezani z Jurasovo

Portal Žurnal24.si poroča, da je Jadranka Juras na sodišču zaradi izjave, ki jo je lanskega decembra dala v oddaji Zadnja beseda na TV Slovenija. “Sama pa smatram, da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in tam pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost to, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer v bistvu ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od 2001 in ji ni videti konca,” je Jurasova takrat povedala in s tem razjezila Mateja Tonina, obrambnega ministra, in Miho Škerbinca, poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske. Na portalu so zapisali, da je Jurasova nato razložila, da je bila njena izjava vzeta iz konteksta. Rekla je tudi, da nikoli ni izjavila, da na misijah slovenski vojaki pobijajo lokalno prebivalstvo. Jurasova je za Žurnal24.si dejala, da je bila izjava vzeta iz konteksta in zlorabljena za politične namene. Rekla je še, da je bilo po izjavi nekaj tednov veliko pritiska, ustrahovanja in obračanja besed s strani nekaterih predstavnikov vlade, medijev in posameznikov. Na drugi strani pa je po njenih besedah dobila od ljudi tudi veliko podpore. Izjavila je še za portal, da ima pravico izražati svoja pacifistična stališča. Pa tudi, da sta na sodišču dve tožbi, ena od predsednika sindikata SV, druga pa njena nasprotna tožba, saj meni, da so stvari šle predaleč.

Jurasova ni v stalni komentatorski ekipi

Na portalu so še zapisali, da je RTV Slovenija Jurasova sprva podprla, a da od takrat Jurasove ni v oddaji Zadnja beseda. Kar se njene prisotnosti v oddaji tiče, Jurasova pravi, da je treba vprašati urednika oddaje, sama pa je portalu povedala: “Lahko samo povem, da me do danes nihče ni obvestil, da v oddaji ne bom več, niti ni bila to moja želja.” S TV Slovenija naj bi portalu odgovorili, da so v stalni komentatorski ekipi Valentina Smej Novak, Milena Miklavčič, Katarina Kresal in Vida Žabot ter da občasno povabijo gostujoče ženske komentatorke. In da je med temi Jadranka Juras, ki je bila nazadnje v oddaji 27. decembra 2020.

(Fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.