14:20, ned, 28. Jul

Janša po odločitvi Ustavnega sodišča: Ustavno sodišče bolj varuje lik JB Tita kot zdravje Slovencev





Predsednik Vlade RS Janez Janša se je na Twitterju odzval na odločitev Ustavnega sodišča o zadržanju pogoja PC v državni upravi z retvitom objave Klemna Jakliča, ob tem pa zapisal, da Ustavno sodišče bolj varuje lik Josipa Broza Tita kot pa zdravje Slovencev.

Jaklič je zapisal, da je večina Ustavnega sodišča (gre za sedem glasov ustavnih sodnikov o zadržanju pogoja PC v državni upravi, dva pa sta bila proti zadržanju) zadržala pogoj PC v državni upravi. Pri tem je dodal: “Še ena v vrsti odločitev te sestave, ki se je s pravnimi argumenti in v okviru ustavnosodne doktrine o zadržanjih preprosto ne da konsistentno obrazložiti. Ločena mnenja (žal znova) šele v ponedeljek.”

Vir: Twitter

Janša je nato retvital Jakličevo objavo in pripomnil: “Za vsakega, ki bo v Sloveniji v prihodnje za posledicami okužbe s Covid19 zbolel ali umrl – zaradi nadaljnjega širjenja virusa, ki je v glavnem posledica prenizke precepljenosti prebivalstva, nosi soodgovornost večina na Ustavnem sodišču, ki bolj varuje lik JBTita kot zdravje Slovencev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.