18:19, sre, 18. Sep

Janša se je zahvalil Ukrajincem za njihov boj. A zdaj se postavlja vprašanje, ali bo Zelenski klonil pred Putinom





Ponoči se je Janša na Twitterju zahvalil Ukrajincem za njihov boj, istočasno pa tuji mediji poročajo, da se predsednik Ukrajine Zelenski oddaljuje od težnje vstopa Ukrajine v Nato.

Predsednik Janša je ponoči objavil posnetek srečanja s predsedniki in ob tem v angleščini zapisal: “Hvala vam, ne da samo branite vašo domovino in Evropo, ampak ker branite evropske vrednote in naš način življenja. Vaš boj je naš boj in skupaj bomo slavili.”

Nekateri tuji mediji pa poročajo, da se boji v bližini ukrajinske prestolnice stopnjujejo. Slovenske novice poročajo, da so se oglasili pričevalci iz kraja Mariupol, da je tam kot v peklu. Ljudje množiučno odhajajo iz kraja, letala preletavajo območje, več kot sto bomb naj bi padlo tja le v enem dnevu.

Tuji mediji še poročajo, da se je Zelenski nekoliko oddaljil od tega, da bi Ukrajina vstopila v Nato, CNN namreč poroča, da je dejal: “Leta smo poslušali, kako naj bi nam bila vrata odprta, zdaj pa slišimo, da ne moremo vstopiti. To je res in tega se moramo zavedati.” Pri CNN na podlagi zadnjih izjav Zelenskega sklepajo, da ta ne pričakuje pridružitve Natu v bližnji prihodnosti. Pogovori z Rusijo naj bi bili vse bližje, napovedujejo in pravijo, da je za preboj potreben čas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.