19:24, čet, 4. Jul

Javne polnilnice za električne avtomobile: slabo označene, brez nadstreškov in ne vedno delujoče





“Izvedli smo ocenjevanje javnih polnilnih postaj za električne avtomobile. Njihovo število se z leti povečuje, v tokratnem ocenjevanju pa smo želeli preveriti predvsem uporabniško izkušnjo,” so zapisali na strani Potrošnikov zoom.

Med avtomobili v Sloveniji jih je le nekaj več kot odstotek električnih, a pri prodaji novih se je delež električnih približal desetini. Ne bomo veliko zgrešili, če zapišemo, da večina baterijo polni na domači ali službeni vtičnici, a to nikakor ne pomeni, da ne potrebujemo javnih polnilnih postaj.

Uporabniška izkušnja daleč od tiste na npr. bencinski črpalki
“Rezultati niso zelo obetavni, saj je izkušnja večinoma daleč od tiste, ki jo imamo med obiskom bencinske črpalke. Pa pri tem ne mislimo na daljši čas polnjenja, pač pa podrobnosti, ki naredijo postanek zaradi polnjenja prijeten ali pa za čimprejšnjo pozabo” pojasnijo.

Preverili so, kako preprosto je najti polnilnico, se prijaviti in začeti polnjenje ter na koncu zanj plačati. “Zanimalo nas je tudi, kako je s servisnimi in ostalimi storitvami, ali je prostor za polnjenje prilagojen invalidom in družinam z otroki. Manj smo se posvečali tehničnemu delu, a smo vendarle zabeležili, če smo odkrili večja odstopanja od označenih hitrosti polnjenja.”

Med preverjenimi polnilnicami nobena ni dosegla ocene zelo dobro.
24 jih je doseglo oceno dobro.
18 smo jih ocenili kot povprečno.
4 jih je glede na naše ocenjevanje pomanjkljivih.
2 polnilnici imata oceno nezadovoljivo, saj na njima polnjenja nismo mogli opraviti.

Več lahko preberete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.