10:32, čet, 28. Mar

Občina Ruše objavlja JAVNI RAZPIS za dodelitev žepnin dijakom za šolsko leto 2013/2014





Na podlagi 5. člena Pravilnika o dodeljevanju žepnin št. 075 1/2013 Občina Ruše objavlja

JAVNI RAZPIS za dodelitev žepnin dijakom za šolsko leto 2013/2014

1. Predmet razpisa:

Predmet javnega razpisa je objava pogojev in načina vložitve vloge za dodelitev žepnine dijakom za študijsko leto 2013/2014 ter navedba dokumentacije, ki jo mora kandidat za dodelitev žepnine predložiti skupaj z vlogo za dodelitev žepnine.

2. Upravičenci do žepnine:

Pravico do prejemanja žepnine imajo dijaki:
– ki imajo stalno prebivališče v Občini Ruše,
– se redno šolajo,
– niso prejemniki štipendije,
– niso v delovnem razmerju,
– niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu za zaposlovanje in
– pri katerih letni dohodek na družinskega člana v letu 2012 v družini prosilca ne presega 13.363,53 EUR bruto oz. 8.678,75 EUR neto.

Pri ugotavljanju dohodka se upoštevajo podatki iz dokončne odločbe o odmeri dohodnine. Če družinski član v preteklem koledarskem letu pred vložitvijo vloge ni imel dohodkov, ima pa jih v tekočem koledarskem letu, se pri določitvi letnega dohodka upoštevajo tekoči dohodki, preračunani na raven preteklega leta. V dohodek se štejejo tudi preživnine, ki jih prejemajo družinski člani na podlagi izvršljivega naslova.

3. Višina razpoložljivih sredstev ter predvidena višina žepnine:

Po tem razpisu je v proračunu Občine Ruše za leto 2013 predvidenih 10.000,00 EUR.

Predvideni znesek žepnine na kandidata znaša 25,00 EUR mesečno. Žepnina bo kandidatom dodeljena za deset (10) mesecev in sicer za obdobje od 1. septembra 2013 do 30. junija 2014.

V primeru, da bo število upravičencev do žepnine preseglo planirani znesek, bo Občina Ruše število upravičencev omejila in sicer z izločanjem upravičencev, pri čemer bo najprej izločila tiste prejemnike žepnin, ki so najbližje cenzusu za uveljavitev žepnin.

4. Dokumentacija, ki jo mora kandidat priložiti k vlogi za pridobitev žepnine:

Prosilec mora k vlogi za pridobitev žepnine priložiti naslednja dokazila:
– potrdilo o prijavi prebivališča,
– odločbo o dohodnini za starše za leto 2012; če ti v preteklem letu niso bili zaposleni celo leto, pa potrdilo o zadnjih bruto dohodkih,
– za brezposelne starše je potrebno priložiti potrdilo o brezposelnosti,
– za samostojne podjetnike pa razen odločbe o dohodnini še obračun akontacije dohodnine od dohodka dejavnosti za leto 2012,
– obvestilo CSD o uskladitvi preživnine, v kolikor je kateri od družinskega člana prejemnik preživnine oz. jo plačuje,
– dokazila o lastnih prejemkih v letu 2012, če jih vlagatelj prejema (odločba o dohodnini, če jo je napovedal in podobno),
– originalno potrdilo o šolanju za dijake,
– fotokopijo kartice transakcijskega računa,
– fotokopijo obvestila ZPIZ-a o višini bruto pokojnine in nadomestil v letu 2012, v kolikor je starš vlagatelja prejemnik pokojnine oz. nadomestil in
– potrdilo o višini katastrskega dohodka, v kolikor je družina prejemnik katastrskega dohodka.

5. Rok in način prijave na razpis:

Prosilec vloži vlogo za pridobitev žepnine na obrazcu »Vloga za pridobitev žepnine za šolsko leto 203/2014«. Razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani: http://www.ruse.si. Pod rubriko »Razpisi, natečaji« in na sedežu Občine Ruše, Trg vstaje 11, v sprejemni pisarni, v poslovnem času.

Vlogo z vsemi potrebnimi prilogami je možno oddati osebno na Občini Ruše oz. priporočeno po pošti na naslov: Občina Ruše, Trg vstaje 11, 2342 Ruše. Vlogo kandidati oddajo najkasneje do 18.10.2013 v zaprti kuverti, z oznako »Ne odpiraj – vloga za pridobitev žepnine za šolsko leto 2013/2014«.

Nepravilno označene in po roku oddane vloge, bodo zavržene.

Vloga se šteje za popolno, če vsebuje vse zahtevane priloge in podatke. V primeru nepopolnih vlog bodo vlagatelji pozvani, da v določenem roku svoje vloge dopolnijo. Nepopolne vloge, ki jih kandidati ne bodo dopolnili v skladu z zahtevo za dopolnitev, bodo zavržene.

O vlogah bo odločila občinska uprava z odločbo.

Dodatne informacije v zvezi z razpisom lahko zainteresirani dobijo pri kontaktni osebi Mojci Žuželj Ogrizek, tel.št. 02/671-93-37 ali na elektronskem naslovu mojca.zuzelj@ruse.si.

Številka: 075 1/2013-4
Ruše,03.10.2013
Župan Občine Ruše, Uroš Štanc

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.