17:01, sre, 24. Apr

Javnih stranišč v Mariboru osem, delavci Snage vsakodnevno skrbijo za čiščenje in jih zalagajo s potrebnim materialom





Na območju Mestne občine Maribor se nahajajo javne sanitarije na osmih lokacijah.

Za javne sanitarije skrbi in jih ureja Javno podjetje Snaga s svojimi sodelavci, ki so vsakodnevno prisotni na lokacijah javnih sanitarij, poskrbijo za njihovo čiščenje in jih zalagajo s potrebnim potrošnim higienskim materialom (toaletni papir, papirnate brisačke, milo, razkužilo).

Uporaba sanitarij je brezplačna za vse

Sredstva, potrebna za vzdrževanje javnih sanitarij in potrebne investicije, zagotavlja Mestna občina Maribor, za Lokalec.si pojasnijo na Javnem holdingu Maribor in dodajo: “Uporaba vseh javnih sanitarij je brezplačna za uporabnike. Na vseh sanitarij imajo obiskovalci na voljo ženski in moški del sanitarij, na petih lokacijah javnih sanitarij, označenih v gornji preglednici, so na voljo tudi sanitarije namenjene invalidnim osebam. Javne sanitarije na vseh lokacijah so tudi ustrezno označene.”

VIR: JHMB

*invalidska sanitarija na Dobravi in ob Pekrskem potoku pri OŠ se odklepata na univerzalni euro ključ, s katerim lahko invalidi odklepajo večino sanitarij v evropskem prostoru.
Vstop na invalidski sanitarij ob Pekrskem otoku pri OŠ je omogočen samo invalidom, ki imajo univerzalni euro ključ za njegovo odklepanje.
** začasni sanitariji v podhodu pod Koroško cesto
“Javne sanitarije, v katerih se izmenjuje veliko uporabnikov z različnimi higienskimi navadami, sodelavci Snage vzdržujejo v skladu z najvišjimi higienskimi standardi,” so nam na naša poizvedovanja odgovorili v Javnem holdingu Maribor.

Ključne lastnosti – čistost, dostopnosti in prilagojenost invalidom

“Čistost, dostopnost in prilagojenost invalidom so ključne lastnosti javnih sanitarij na območju Mestne občine Maribor, zaradi katerih smo v letu 2022 v kategoriji mestnih občin (12 mestnih občin) zasedli 3. mesto na ocenjevanju v sklopu akcije Naj javno stranišče, ki ga vsako leto od leta 2009 dalje izvaja Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen po slovenskih občinah. Ocenjevanje javnih stranišč poteka skozi vse leto, zmagovalci po posameznih kategorijah (mestne občine, ostale občine, stranišča na bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji), pa so razglašeni vsako leto ob svetovnem dnevu stranišč, to je 19. novembra. Javne sanitarije so v vseh letih ocenjevanja dosegala odlična mesta, v letu 2010 so dosegla prvo mesto in laskavi naziv Naj javno stranišče,” še zaključijo svoje odgovore za naš medij na Javnem holdingu Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.