16:04, tor, 23. Apr

Je podžupan projekte v Mariboru spreminjal zaradi interesov svojih staršev?





V minulih dneh je Mariborčane precej razburila prenova Tyrševe in Gregorčičeve ulice. Kdo je krivec? So bili v ospredju osebni interesi? Na mariborski občini na vprašanje, kdo je odgovoren, po nekaj dneh še niso odgovorili. Neuradno bi naj bil odgovoren podžupan MO Maribor, Samo Peter Medved. Želi zaradi svojih napak odstopiti?

Že v preteklem tednu smo se na MO Maribor obrnili s vprašanjem, kdo je odobril ureditev na Tyrševi ulici in kdo bo nosil nastale stroške? Odgovorov po več dneh še nismo prejeli.

So drevesa padla zaradi želje podžupanovih staršev?

Neuradno naj bi bil za oba projekta odgovoren podžupan MO Maribor Samo Peter Medved, zadeve naj bi neuradno spreminjal na svojo roko. Danes smo se ponovno obrnili na MO Maribor in jih prosili, da nam odgovorijo na dodatna vprašanja. Neuradno smo namreč izvedeli, da naj bi zaradi omenjenih projektov, mariborski podžupan ponudil svoj odstop. Če to drži in mariborski župan odstopa ni sprejel, pomeni, da sam prevzema odgovornost.

Na občini so se namreč pojavile govorice, da naj bi podžupan projekt na Gregorčičevi prilagodil želji svojih staršev, ki tam bivajo. Gre za osebne interese, ki so prevladali nad željami občanov? Zaenkrat uradnih informacijah nimamo. Odgovore Mestne občine Maribor bomo objavili, ko jih prejmemo.

FOTO: Igor Jurišič

Eden izmed mestnih svetnikov je na župana MO Maribor pozval, naj na Gregorčičevi zasadijo drevesa, kot je bilo predvideno

“Izgovorov, da dreves ne boste posadili, ker bodo zakrivala obnovljeno fasado, seveda ne morem sprejeti. Prvič zato, ker so načrtovana precej poredko, drugič zato, ker je smiselno izbran Steblasti Gaber, ki se bistveno manj razbohoti v širino, kot ostale drevesne vrste ter tretjič zato, ker so drevesa zasajena neposredno pred nastanitvenim obratom župana Arsenoviča na Vojašniškem trgu, kjer dreves nikdar ni bilo,” je pozval Igor Jurišič.

Mestni svetnik še navede, da kaj je pravi razlog in kdo je za to odgovoren, ga v bistvu niti ne zanima in se s tem tudi ne želi ukvarjati: “Vse, kar želim v tem primeru je, da se drevesa na Gregorčičevi posadijo, kot je bilo predstavljeno v renderju (v vizualni rešitvi).”

Tyrševa: Spomnimo..

Ponesrečena intervencija na Tyrševi ulici je marsikoga presenetila in razjezila, so zapisali na Facebook profilu Mestni četrti Center Maribor. “Da »začasna ureditev« ne štima, s(m)o si enotni tako stanovalci, kot tudi lastniki lokalov in obiskovalci. Ampak pazite: Največja nevarnost niso začasna korita, kolesarji na pločniku in pleh na napačni strani. Največja nevarnost je, da ta rešitev postane trajna,” so zapisali uvodoma.

Betonska korita po razburjenju številnih, hitro odstranili

Odzval se je mariborski župan Saša Arsenović, ki se je s stanovalci tudi sestal. Dorekli so, da bo ureditev zajemala prilagoditev talnih označb, vertikalne signalizacije ter umik obstoječih ovir. Dejal je, da bo promet za motorna vozila potekal enosmerno od severa proti jugu. Na zahodni strani ulice se bo uredilo 7 parkirnih mest za motorna vozila, 3 za motorje, 1 za dostavo.

Namestila se bodo tudi 4 stojala za kolesa. Kolesarski promet bo v smeri proti jugu potekal po vozišču (sharrow), proti severu pa po ločenem kolesarskem pasu med voziščem in pločnikom. Obstoječi pločniki bodo tako na obeh straneh namenjeni samo pešcem. Korita so odstranili.

Zadevo spremljamo še naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.