10:24, pet, 21. Jun

Jelen ob trku z avtom prebil vetrobransko steklo in obležal





V torek zjutraj se je na cesti od Dutovelj proti Komnu jelen zaletel v tovorno vozilo Citroen Jumper, ki ga je vozil 43-letni voznik. Ob trku je prebil vetrobransko steklo in s hrbtom tako rekoč pristal na sovoznikovem sedežu.

Kljub temu voznik ni bil poškodovan, bistveno bolj jo je skupila žival, izhaja iz sporočila Policijske uprave (PU) Koper.

Žival naj bi prišla tako hitro, da se voznik sploh ni uspel odzvati. Jelen pa je bil tako težak, da je prebil steklo in s hrbtom pristal v vozilu. Nekaj časa je žival obnemoglo ležala v razbitinah, nato pa počasi prišla k sebi in se panično skušala rešiti.

Jelen je še pred prihodom policistov stekel v gozd. Policisti pa so o tem obvestili lovsko družino, navajajo na PU Koper.

Kot je predsednik lovske družine Dolce iz Komna Aleš Plesničar povedal za Primorske novice, so jelena našli približno 700 metrov stran od kraja nesreče. Takoj so ocenili, da so poškodbe tako hude, da ne bo preživel, zato so ga ustrelili in mu s tem skrajšali trpljenje. Lovci so po pregledu jelena ugotovili, da je imel hude notranje krvavitve, med drugim tudi predrta pljuča. Plesničar je za časnik pojasnil še, da s takšnimi poškodbami jelen ne bi preživel niti dva dni in da bi počasi poginjal v hudih mukah. Šlo naj bi sicer za odraslega, najmanj šest let starega jelena, še poroča časnik.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.