21:23, tor, 17. Sep

Jelinčič: “Kjer se tepejo medvedi je trava poteptana, naj Slovenija ne bo! Umaknimo se, ne bodimo v prvi vrsti, pamet v roke!”





Predsednik SNS Zmago Jelinčič se je na Twitterju odzval na potezo Evropske unije, da bo pomagala Ukrajini. Večina evropskih držav je že poslala ali obljubila finančno in vojaško pomoč. Med njimi je tudi Slovenija.

“EU bo pošiljala orožje v Ukrajino. Pa kaj je nora! Ali bo tudi Slovenija sodelovala pri tem?  In jih zaradi bedaste ameriške politike dobila po glavi! Kjer se tepejo medvedi je trava poteptana, naj Slovenija ne bo! Umaknimo se, ne bodimo v prvi vrsti, pamet v roke!!!,” je zapisa. Danes pa je napisal, da si naša domovina ne zasluži, da bi trpela in bila žrtvovana v igri velikih sil: “Zato ravnajmo kot Madžari, da ne bomo sodelovali v vojni, v katero bo prerasla ta vojaška “intervencija”. Kaj je vojaška intervencija in kaj vojna, vsaj to pa bi morali ločiti naši eksperti!”

Slovenija že odposlala pomoč v obliki pušk in streliva

“Slovenija bo Ukrajini namenila vojaško pomoč v obliki pušk, streliva in čelad,” je včeraj dejal minister za obrambo Matej Tonin. O količinah minister ni želel govoriti, je pa pojasnil, da je Slovenija to pomoč že odposlala.  Kot je dejal, v skladu z dogovorom med ministri sedemindvajseterice ne želi govoriti o konkretnih številkah. “Ne bi bilo pametno vse te številke razkrivati,” je povedal po neformalnem virtualnem zasedanju obrambnih ministrov EU.

Druge novice

Comment

  • sonja nekrep

    3 marca, 2022

    Zmago ima prav. Se ne bi raje ukvarjali s tem, kako pomagati lastnemu narodu, ki ga čakajo težki časi (podražitve, inflacija, brezposelnost, stečaji, revščina, pomanjkanje hrane, migracije, podnebni ekstremi, itd). Elita, kaj vam bo rožljanje z orožjem in od njega zaslužen denar, če ne bomo imeli kaj jest in nas bo pozimi zeblo. Vas ne skrbi, da se boste znašli v istih vrstah z nami reveži?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.