20:44, ned, 23. Jun

Jeza in astrologija: To so znamenja s kratko vžigalno vrvico, nekateri se res težko pomirijo





Jeza je eno od osnovnih čustev, ki jih čuti vsak od nas. Pojavi se zaradi različnih vzrokov in nič ni narobe, da jo čutimo. Res pa je, da jo znajo nekateri izražati zelo močno, hitro, eksplozivno.

Nekateri, ki so prav tako jezni, pa znajo to izraziti na bolj miren način. Danes se posvečamo tistim prvim, ki imajo zelo kratko vžigalno vrvico, torej tistim, ki skočijo v zrak, ko pride do nesporazumov ali npr. do težav v prometu, lahko celo, če jih kdo že zaparkira.

Oven (21. marec – 19. april)

Oven je znan po svoji ognjeviti in impulzivni naravi. Jezna reakcija pri ovnu je lahko zelo hitro sprožena, še posebej v situacijah, kjer se počuti izzvanega ali oviranega.

Primeri jeze:

Promet: Ko ovna nekdo izsiljuje na cesti, lahko začne kričati in tolči po volanu. Jezen ovnov pogled je lahko dovolj, da prestraši vsakogar.
Delo: Če sodelavec zamudi na sestanek ali ne izpolni naloge pravočasno, lahko oven eksplodira in glasno izrazi svoje nezadovoljstvo.
Dom: Doma, če stvari ne gredo po načrtu, lahko oven hitro izgubi potrpljenje in izrazi svojo jezo z glasnimi besedami.

Oven se sicer hitro razjezi, a prav tako hitro pomiri. Ko je eksplozija mimo, se pogosto hitro vrne v normalno stanje.

Lev (23. julij – 22. avgust)

Lev je ponosen in samosvoj, zato se lahko hitro razjezi, ko se počuti ogroženega ali nespoštovanega. Njegova jeza je pogosto dramatična in usmerjena v opozarjanje na krivico.

Primeri jeze:

Promet: Če mu kdo vzame prednost, lahko lev glasno hupa in komentira dogodek z jeznimi besedami.
Delo: Ko nekdo kritizira njegovo delo ali ne prepozna njegovih prizadevanj, lahko lev glasno izrazi svoje nezadovoljstvo pred vsemi.
Dom: Če družinski člani ne upoštevajo njegovih pravil, lahko lev udari po mizi in glasno pove svoje mnenje.

Levova jeza lahko traja nekaj časa, saj potrebuje čas, da predela občutke prizadetosti in ponižanja.

Škorpijon (23. oktober – 21. november)

Škorpijoni so znani po svoji intenzivnosti in strasti. Ko so jezni, so lahko zelo ostri in neposredni, njihova jeza pa je pogosto usmerjena v maščevanje.

Primeri jeze:

Promet: Ko ga kdo prekine ali izsiljuje, se lahko škorpijon razjezi in si zapomni registrsko številko, da bi se kasneje maščeval.
Delo: Če se počuti izdano s strani sodelavca, lahko škorpijon načrtuje povračilne ukrepe in jasno izrazi svoje nezadovoljstvo.
Dom: Doma, če kdo krši njegovo zaupanje, lahko škorpijon eksplodira in izrazi svojo jezo z ostrimi besedami in hladnim obnašanjem.

Škorpijonova jeza lahko traja dlje časa, saj potrebuje čas, da se pomiri in predela svoje občutke.

Strelec (22. november – 21. december)

Strelci so neposredni in iskreni, kar pomeni, da ne oklevajo izraziti svoje jeze, ko so frustrirani ali razočarani. Njihova jeza je lahko zelo glasna in ognjevita.

Primeri jeze:

Promet: Ko nekdo vozi prepočasi ali zaseda dve parkirni mesti, lahko strelec začne kričati in gestikulirati.
Delo: Če projekt ne napreduje po načrtu ali sodelavci niso učinkoviti, lahko strelec glasno izrazi svoje nezadovoljstvo in frustracije.
Dom: Doma, če družinski člani ne sledijo dogovorom, lahko strelec eksplodira in glasno pove svoje mnenje.

Strelec se lahko hitro pomiri, ko izrazi svoje občutke, saj mu neposredna komunikacija pomaga sprostiti napetost.

Zapomnimo si. Jeza je naravno čustvo, ki ga vsi doživljamo. Pomembno je, da se zavedamo svojih reakcij in poskušamo najti načine, kako svojo jezo izraziti, ne da bi s tem škodovali sebi ali drugim. Poznavanje svojih astroloških značilnosti nam lahko pomaga razumeti, kako obvladati svoje čustvene odzive in izboljšati medsebojne odnose.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.