09:00, čet, 18. Apr

Jurišič vložil kandidaturo za župana Maribora





Predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič je včeraj na volilno komisijo po petkovi uradni napovedi tudi vložil kandidaturo za mariborskega župana. Hkrati je njegova stranka vložila listo 45 kandidatov za mestni svet. Jurišič ob tem obljublja, da bo tudi njegova občinska uprava delovala tako učinkovito.

Kot je ob tem pojasnil Jurišič, v Stranki mladih – Zeleni Evrope z današnjo hitro vložitvijo kandidatur napovedujejo dvig učinkovitosti in pospešitev postopkov na Mestni občini Maribor.
 Igor Jurišič

Njihovo listo za mestni svet sestavljajo kandidati, ki po Jurišičevih besedah najbolj slikovito predstavljajo Maribor. Na njej so zdravniki, frizerji, avtomehaniki, prostovoljni gasilci, pa tudi upokojenci, čebelarji in računovodje.

“Presenečeni smo, da v Mariboru, kjer biva nekaj tisoč Romov, nimamo romskega svetnika in zato smo v svoje vrste vzeli tudi uglednega predstavnika romske skupnosti,” je dodal Jurišič, čigar stranka bo s kandidaturo prisotna tudi v vsaki mestni četrti in krajevni skupnosti v Mariboru.

Na petkovi predstavitvi kandidature je sicer dejal, da bo njegovo glavno vodilo združevanje. Po tistem, ko je za eno mizo združil predstavnika Severne in Južne Koreje, verjame, da bo združil tudi različne sile v Mariboru.

Na prvo mesto programa je postavil zdravstvo, saj nameravajo uvesti institut hitrega zdravnika v sklopu lekarn, od česar si obetajo skrajšanje čakalnih dob v zdravstvenih ambulantah. Med drugim je napovedal še energetsko sanacijo javnih objektov, ukinitev vinjet na hitri cesti skozi Maribor in ureditev kolesarskih stez.

Ob današnji vložitvi kandidature je na seznam projektov v naslednjem mandatu dodal tudi nova doživljajska igrišča za najmlajše, po vzoru Žalca pa postavitev vinske fontane pred Hišo stare trte na Lentu.

Župansko kandidaturo v Mariboru so ob Jurišiču doslej javno napovedali aktualni župan Andrej Fištravec, novoizvoljena poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik in nekdanja podžupanja Melita Petelin. Kandidaturo nameravajo vložiti z zbiranjem podpisov, medtem ko bodo nekdanji župan Franc Kangler, mestni svetnik NSi Zdravko Luketič, Alenka Iskra iz SD in nekdanji poslanec DeSUS Uroš Prikl kandidirali s podporo stranke.

S podporo pred kratkim ustanovljene stranke se v bitko za župana vključuje Aleksander Kamenik. Kandidat Liste novinarja Bojana Požarja je Igor Domanjko, Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar, med kandidati za župana pa se omenja tudi Vlada Šego, Matica Matjašiča in Andreja Šiška. V četrtek se po nekaterih informacijah obeta še napoved kandidature podjetnika Saše Arsenoviča.
Vir: Lokalec.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.