15:23, sre, 7. Avg

Jutri 2. dobrodelni Festival palačink





Jutri bodo člani Rotaract kluba Maribor priredili 2. dobrodelni Festival palačink na Trgu Svobode. Med 10:00 in 16:00 se bote lahko posladkali z palačinkami in več kot 20 različnimi nadevi.

festivaval palačink  2016 (1)

Leta 2015 so s peko palačink pogostili več kot 700 ljudi in zbrali 1.200 evrov prostovoljnih prispevkov za štipendiste Fundacije Leona Štuklja. Letos so se odločili, da bodo ob zbiranju prostovoljnih prispevkov za Fundacijo Leona Štuklja, ki podeljuje štipendije nadarjenim dijakom in študentom iz socialno ogroženih družin, zbirali sredstva še za Fundacijo Mima, katere soustanovitelji so člani kluba in katera bo namenjala sredstva za nadarjene mlade športnike iz socialno ogroženih družin.

festivaval palačink  2016 (3)

Festivala se bodo udeležili tudi varovanci Mladinskega doma Maribor, katerim bodo ob 12:00, skupaj s predstavnikom turistične agencije Kompas d.d., simbolično podelili donacijo v višni 1.700,00 EUR za poletno ali zimsko letovanje. Del sredstev smo zbrali s pomočjo turistične agencije Kompas, ki je od vsake prijave na zimske počitnice doniralo 10 EUR v dobrodelni namen.

“Festival palačink je dogodek skozi katerega se predstavijo lokalni ponudniki sadnih sokov in hrane v obliki nadevov za palačinke obenem pa obiskovalci spoznajo delovanje Rotaract kluba Maribor, ki že 15 let skozi humanitarne projekte pomaga v lokalnem okolju,” so dejali organizatorji.

Dogodek je v celoti dobrodelne narave saj vsak obiskovalec v zameno za prostovoljni prispevek prejme palačinko in nadev po lastni izbiri.

Druge novice

Comment

  • Jonas

    6 junija, 2016

    Ljubim te palačinke. NINO V PETEK ČAGA. WERNERU JEM KOBRO.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.