05:46, sob, 22. Jan

Jutri, na dan brez nakupov, bo hodeča razstava stylingov rabljenih oblačil

Evropski teden zmanjševanja odpadkov in dan brez nakupov, ki se bo odvil jutri, v soboto, 27. novembra, bodo izvajalci projekta Obleka naredi človeka obeležili s hodečo razstavo stylingov rabljenih oblačil, ki so jih prispevale sledilke in podpornice projekta.

Pravična trgovina Slovenija, Ekologi brez meja in Focus, društvo za sonaraven razvoj so jeseni organizirali natečaj za najbolj izvirno kombinacijo rabljenih oblačil oz. oblačil iz druge roke. Devet najboljših so fotografirali in pripravili spletno razstavo, ki bo ob Dnevu brez nakupov zaživela tudi na ljubljanskih ulicah. Vodje projekta iz posameznih organizacij se bodo med 10. in 12. uro sprehodile z natisnjenimi fotografijami in mimoidoče ozaveščale o problematiki hitre mode in hiperpotrošništvu, ki ga naslavlja Dan brez nakupov.

Poleg slovenskega dneva v rabljenih oblačilih, ki smo ga prvič obeležili 23. aprila letos, je to še ena akcija organizacij, ki si prizadevajo za okolju in ljudem prijazno modo, s katero želijo spodbuditi ponovno uporabo oblačil. Raziskava, ki je bila opravljena v sklopu projekta, je namreč pokazala, da delež prodaje rabljenih oblačil v primerjavi z nakupom novih znaša le 0,62 %.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *