08:13, tor, 16. Apr

Kacin izjavil, da se župani na podeželju strinjajo z njegovo izjavo, da se ljudje manj držijo ukrepov





Po tem ko je včeraj Kacin izjavil, da je za večje število okužb krivo martinovanje, ter druženje ljudi, predvsem pa to da se na podeželju ljudje manj držijo ukrepov za zajezitev širjenja covida-19.

Vir: Vlada

Sicer je po Kacinovem prepričanju problem širjenja okužb predvsem zelo individualen, saj lahko virus prenašamo le sami kot posamezniki. To se po njegovih navedbah dogaja predvsem, ko smo bolj sproščeni, zato je tega v delovnih okoljih manj, v okviru zasebnih druženj pa vedno več. Kot je poudaril, je pomembno, da se zaščitnih ukrepov držimo dosledno ves dan.

Zadovoljstvo nekaterih županov z njegovimi izjavami

Ob tem je Kacin omenil zadovoljstvo nekaterih županov z njegovimi sredinimi izjavami, da ljudje na podeželju maske nosijo bistveno manj kot v urbanih središčih, saj da so v njih videli solidarnost pri prizadevanjih za ozaveščanje ljudi. Opravičil se je tistim, ki so jih njegove besede prizadele in dodal, da večina ljudi ukrepe spoštuje, ne pa vsi.

Inšpektorji nimajo dostopa do zasebnih območij

Pri tem pa je Kacin pojasnil, da inšpektorji nimajo dostopa do zasebnih območij, denimo zidanic, in izpostavil odgovornost posameznikov, ki se udeležujejo tovrstnih zasebnih druženj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.