19:08, čet, 28. Mar

Kacin pozval državljane, naj ostanejo doma





Uradni govorec vlade Jelko Kacin je pozval vse državljane, naj v prihodnjih dneh, če je le mogoče, ostanejo doma, ter se vsaj za kratek čas odpovedo tudi druženjem in praznovanjem. Zaposleni pa naj, kjer to gre, delajo od doma.

Jelko Kacin. Vir: Wikipedia

Pohvalil je vse, ki resno jemljejo priporočila, medijem pa se zahvalil, da jih korektno prenašajo javnosti in tako pripomorejo k dviganju ozaveščanja in odpravljanju škode, ki jo povzročajo posamezniki z zanikanjem obstoja virusa.

Kacin je orisal tudi položaj v nekaterih drugih državah. V Italiji po njegovih besedah dnevno beležijo okoli 5800 okužb, v Franciji pa kar 16.000, čeprav je po številu prebivalcev primerljiva z Italijo. Jim je pa krivuljo okužb, vsaj tako se zdi, v zadnjih dneh uspelo sploščiti v Avstriji, je dejal.

Glede dodatnih ukrepov pri nas, je povedal, da jih bo vlada sprejemala na predlog strokovne svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje oziroma glede na njeno oceno epidemiološkega položaja in ocene, kaj nas čaka. Pri tem je opozoril, da je za ugotovitev, kako prijema posamezen ukrep, potrebno daljše čakalno obdobje.

Glede izdaje soglasij za zbiranje do 500 je dejal, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki jih izdaja, zasut z zaprosili. Med drugim na soglasje čakajo nekatere verske skupnosti, ki bodo odgovor dobile najpozneje v torek, je dejal.
Vir: STA

Druge novice

Comments

  • Karolina Šmalc

    13 oktobra, 2020

    Preložitev druženja na čas brez korone je majhna žrtev z velikim efektom!

    Replay
  • Ana Medved

    13 oktobra, 2020

    Prosim zaprite vse dol

    Replay
  • Sven STERNAD

    13 oktobra, 2020

    Zaradi covida nemorem obiskovati svoje prijateljice in to mi ni prijazno, zaprite še šole dol.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.