22:20, čet, 25. Apr

Kadrovanje v času volilne kampanje, Klemen Brvar novi direktor Mariborske knjižnice





Govorimo o Klemnu Brvarju, sinu Andreja Brvarja, priznanega mariborskega pesnika, lektorja in urednika, pa tudi predlagatelj županske kandidature Saše Arsenoviča, s skupino volivcev. Je to, da je v času mandata Arsenoviča zasedel kar dva takšna položaja zgolj naključje? Presodite sami. Kaj bi bilo, če bi se ta zaposlitev s takšnimi povezavami zgodila v času Franca Kanglerja ali Andreja Fištravca, kjer se je problematizirala vsakršna zaposlitev v povezavi z enim ali drugim?

Včeraj so v svetu zavoda Mariborske knjižnice za direktorja imenovali Klemna Brvarja. Podprlo ga je sedem članov, nihče ni bil proti. Mandat bo nastopil februarja prihodnje leto, ko se bo s položaja direktorice poslovila Dragica Turjak, ki odhaja v pokoj. Sicer je Mariborska knjižnica javni zavod, ki izvaja javno službo na področju knjižnične dejavnosti.

Pred Mariborsko knjižnico zaposlen na mariborski občini 

Klemen Brvar je sicer lani marca postal vodja urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor. Poleg njega se je na razpis prijavilo kar 25 kandidatov. Poraja se vprašanje, če bi lahko bilo imenovanjem Klemna Brvarja povezano z očetom, Andrejem Brvarjem. Slednji, se je že pred lokalnimi volitvami pred štirimi leti, izpostavil kot podpornik kandidature sedanjega župana Saše Arsenoviča.

Zanimivo kadrovanje

Na letošnjih lokalnih volitvah pa je Andrej Brvar, kot napisano, celo sam osebno predlagatelj Saše Arsenoviča za župana, seveda s podpisi skupine volivcev. Je napredovanje oz. zaposlitev sina ponudil v zameno za podporo? Dve podpori, dvojne lokalne volitve, dve službi njegovega sina – najprej na čelu urada za kulturo na MO Maribor, zdaj pa direktor Mariborske knjižnice. V kolikor bi se takšno kadrovanje zgodilo, če bi bil na čelu občine Franc Kangler, bi le-to verjetno dvignilo veliko prahu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.