14:13, čet, 25. Apr

Kadrovska vojna v Mariboru med Svobodo in Arsenovičem





Danes je potekala konstitutivna seja nadzornega sveta Snage Maribor. A zataknilo naj bi se pri imenovanju predsednika.

V začetku januarja so se dogodile menjave v nadzornih svetih javnih podjetij. V nadzornem svetu Snage zdaj sedijo Damijan Škrinjar, ki mu Saša Arsenovič zaupa, hkrati pa je Škrinjar dober prijatelj brata mariborskega župana, Milan Lukič je svetnik Gibanja Svobode, v nadzornem svetu pa sta še Matjaž Andric in Suzana Gomolj.

Kandidata za mesto predsednika naj bi bila Andric, ki ga je predlagal Škrinjar in Lukič, a po neuradnih informacijah nihče ni dobil večine. Tako so se na ustanovni seji nadzornega sveta Snage razšli brez imenovanja predsednika.

Ignoriranje dogovora?

Jasno se kaže, da je dogovor, ki so ga sklenili ob podpori na županskih volitvah, med Arsenovičem in Gibanjem Svoboda, na veliki preizkušnji. Na kateri strani je prišlo do ignoriranja dogovorjenega, pa lahko samo ugibamo. Več kot kot očitno ne drži, kar so se dogovorili, saj danes ni prišlo niti do izvolitve predsednika nadzornega sveta Snage  Do težav je prišlo že v drugem nadzornem svetu, podobno je bilo tudi v Mariborskem vodovodu, a tokrat celo ni prišlo do izvolitve, nadzorniki so tako do nadaljnega brez predsednika.

Medtem ko pa je v Mariborskem vodovodu, kot smo že poročali, prišlo do težav pri imenovanju namestnika predsednika. Več o tem tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.