16:27, čet, 28. Mar

Kaj bo s hoteli na Mariborskem Pohorju?





Terme Maribor se očitno umikajo iz hotelov na Mariborskem Pohorju (objektov, ki so bili nekoč sestavni del Športnega centra Pohorje). Marprom, sicer upravljavec smučarske infrastrukture, je za nakup hotelov ponudil premalo. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zato sedaj išče najemnika.

Pohorske hotele, ki jih je DUTB leta 2014 (tik pred stečajem ŠC Pohorje) izvzela iz premoženja, imajo trenutno v najemu Terme Maribor, ki so v ruski lasti. Višina najemnine je poslovna skrivnost, zato tudi ni jasno ali je to razlog, da naj bi se, po neuradnih navedbah, Terme želele iz hotelov umakniti. Trenutna najemna pogodba se jim izteče konec avgusta letos. Včeraj pa je DUTB objavila razpis, s katerim išče novega najemnika. Do 1. junija bodo zbirali zavezujoče ponudbe za najem hotelov Arena, Bolfenk in Videc. Predmet razpisa je najem celotnega sklopa hotela Arena v Mariboru pod Pohorjem ter hotelov Bolfenk in Videc z apartmaji in pripadajočimi zemljišči na Pohorju. Nov najemnik naj bi pogodbo sklenil za eno leto (z možnostjo podaljšanja), najemniško razmerje pa bi se pričelo 1. septembra letos.

Marprom je ponudil premalo
Kot je znano, je Marprom za nakup celotnega paketa ponudil približno 4,2 milijona evrov. V DUTB (slabi banki) pojasnjujejo, da so prejeli “več kot dve ponudbi, ki ju omenjajo nekateri mediji, in ki nista bili v skladu s pričakovanji DUTB.” Prodaja hotelov se ne glede na to nadaljuje, “saj želi DUTB kot skrben gospodar zagotoviti, da bodo hoteli v vsakem primeru delovali tudi po poteku sedanje najemne pogodbe, ki poteče s septembrom.” Kot rezervni načrt so zato objavili razpis za oddajo ponudb za najem hotelov, pri čemer na DUTB poudarjajo, da tudi za najem “obstaja resen interes.”

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.