01:28, sob, 20. Apr

Kaj se je zgodilo z Matejem, če je padel v vodo? Njegovo truplo lahko naplavi vse do Dunaja





Že več kot tri tedne poteka iskanje pogrešanega Mateja Periša iz Splita. Pojavljajo se številne govorice, kaj se je z njim zgodilo, a večina od njih ni potrjena s strani policije.

V dopoldanskem programu TV Pink je gostoval Renato Grbić, ki je spregovoril o iskanju Mateja. Matejev oče Nenad je prišel do njega, da govorita o možnosti, da je Matej plaval v reki. Povedal je, da je, v kolikor je padel v reko, padel v zimsko anestezijo, ki jo je primerjal z belo smrtjo. Dejal je, da takrat ne čutiš ničesar, samo zaspiš.

Pojasnil je, da v kolikor je šel v vodo, pomoči zanj ni bilo, saj takšnega mraza ne prenese nobeno telo. Dejstvo je tudi, da sta bili Sava in Donava takrat nenormalno močni, in v kolikor je plaval, ga je odneslo zelo daleč.

Srbski detektiv, ki ima Youtube oddajo Čudne priče, Braca Zdravković, je na podlagi svojih bogatih izkušenj, komentiral Matejevo izginotje. Sprašuje se, zakaj Mateja iščejo samo po reki navdzol in ne tudi v nasprotni smeri. Kot pove v nadaljevanju, se je v preteklosti že zgodilo, da se je truplo zataknilo ob kakšno barko in ga je ta povlekla s seboj vse do Dunaja.

Sam naj bi od enega izmed Matejevih prijateljev izvedel, da so fantje v preteklosti velikokrat stavili in si postavljali izzive. Ni jasno, ali je šlo za prijatelje, s katerimi je bil v Beogradu. Tako predpostavlja, da je lahko ena izmed možnosti ta, da je šlo za kakšno stavo, morda polnočni triatlon. Morda je ravno na njihovo prigovarjanje tekel, nato skočil in plaval proti Gotiku, vse zaradi stave. A resnico vedo le njegovi prijatelji.

Povedal je, da tudi ribiči vse dneve iščejo stvari, ki bi lahko bile na kakšen koli način povezano z izginotjem Mateja. Eden izmed njih je v pogovoru dejal, da žal nimajo nobene informacije, da gre za težke razmere, saj je zelo hladno. Povedal je tudi, da je vse mogoče in zato dopušča možnost tudi, da ga najdejo nekje drugje, živega. To bi bil razplet, katerega bi se vsi najbolj razveselili.

Kaj vse je povedal pa v posnetku spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.